Изявлението на Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на

...
Изявлението на Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на
Коментари Харесай

Песков нарече заплахите на Арестович за превземане на Приднестровието провокативни

Изявлението на Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент Владимир Зеленски, който заплаши да превземе Приднестровието, е много провокативно. Така му реагира представителят на Кремъл Дмитрий Песков, написа ТАСС.

„ Това е много провокативно. И това мога ясно да кажа “, акцентира прессекретарят на президента на Русия.

По-рано говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки новата отбранителна тактика на Европейски Съюз, разкритикува няколко от нейните разпореждания.

„ Още от първия ред се заявява курс към усилване на борбата с Русия, чиито дейности на интернационалната сцена са оповестени за „ дълготрайна и директна опасност за европейската сигурност “. Дори тази дефиниция е в противоречие с действителността. Ние сме Европа. Вижте картата: коя част от нашата страна е европейска спрямо тази, която е заета от страните от Европейски Съюз. От тук би трябвало да започнете.

Европейският съюз още веднъж се пробва да упрекна страната ни за множеството провокации и проблеми, пред които е изправен Европейски Съюз. Те не считат за належащо да отдават респект на ролята и мястото на Русия на европейския континент, да признават легитимността на нашите ползи за сигурност.

Обстоятелствата към военната случка на Михаил Саакашвили, който атакува Южна Осетия през август 2008 година, са изопачени до неразбираемост. Премълчават се обстоятелствата за антиконституционния прелом в Киев и последвалото демократично изложение на волята на кримчаните в поддръжка на обединяването с Русия през 2014 година Просто погрешно огледало.

Стабилизиращата роля на съветските миротворци в Приднестровието се пренебрегва. Но в Брюксел не се стесняват да „ прикриват “ своите киевски протежета, които в продължение на осем години саботираха осъществяването на „ пакета от ограничения “ от Минск за споразумяване на Донбаската рецесия и кроят проекти за неговото военно наложително „ пречистване “, сподели Захарова..

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР