Изявление на собственика на Екс, Тесла и Старлинк Илон Мъск,

...
Изявление на собственика на Екс, Тесла и Старлинк Илон Мъск,
Коментари Харесай

Тайван скастри Мъск

Изявление на притежателя на " Екс ", " Тесла " и " Старлинк " Илон Мъск, обвързвано с връзките сред Китай и Тайван, предизвика реакция в Тайпе, съобщи Ройтерс.

Тайван " не е за обмен ", сподели тайванският външен министър Джоузеф Ву в отговор на следното изказване на милиардера:

" Тяхната (на Пекин) политика е да обединят Тайван с Китай. От тяхна позиция може би става дума за нещо като Хаваите или нещо сходно, за неразделна част от Китай, която случайно не е част от Китай най-много тъй като американският Тихоокеански флот стопира опитите за обединяване със мощ ", сподели Мъск на събитието Ол-Ин Съмит (All-In Summit) в Лос Анджелис тази седмица, видеозапис от което е оповестен в " Ютюб ".

Ву предложи на Мъск да изиска от Китай " да даде достъп до " Екс " на китайския народ. Китайските управляващи блокират " Екс ", както и други западни обществени платформи като " Facebook ", отбелязва Ройтерс.

" Може би той (Мъск) си мисли, че ограничението на достъпа е добра политика, като да вземем за пример изключването на " Старлинк ", с цел да осуетиш украинското контранастъпление против Русия ", посочи Ву, имайки поради с информациите за случай на ограничение от Мъск на достъпа на украинските сили до системата за сателитен интернет " Старлинк " предходната година по отношение на искане на Украйна за подпомагане за нанасянето на удар по съветския флот, основан в Крим.

" Виж какво, Тайван не е част от Китайската национална република и сигурно не е за обмен! ", се споделя още в изказването на тайванския министър.

Това не е първият път, в който Мъск прави изказване за връзките сред Китай и Тайван, отбелязва Ройтерс.

Миналия октомври Мъск предложи напрежението сред Китай и Тайван да бъде преодоляно чрез предаването на Пекин на част от контрола върху Тайван. Тогава също последва гневна реакция от Тайпе, напомня Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР