Изявеният руски националист Игор Мангушев почина от раните си в

...
Изявеният руски националист Игор Мангушев почина от раните си в
Коментари Харесай

Убиха руски националист в Украйна. Заподозряха Вагнер

" Изявеният съветски националист Игор Мангушев умря от раните си в болница в по този начин наречената Луганска национална република (ЛНР) в Източна Украйна ", съобщи Би Би Си.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9263
" Тридесет и шест годишният мъж бе прострелян преди няколко дни в град Кадиивка, който не се намира в непосредствена непосредственост до фронтовата линия. Смъртта му е породена от 9-милиметров патрон в главата, засегнал мозъка. Представители на отцепниците оповестиха за стартирало следствие, само че не разкриха детайлности ", добави английската медийна корпорация.

" Вдовицата на Мангушев Татяна Азаревич заяви, че нейният брачен партньор не е получавал съответна здравна помощ. Това породи спекулации, че гибелта на мъжа евентуално е дело на проруските сепаратисти ", уточни още Би Би Си.

" Появиха се съмнения, че зад убийството на Мангушев стои частната военна компания " Вагнер " и причина за гибелта са неуредени бизнес връзки. Собственикът на компанията Евгений Пригожин на този стадий не е коментирал гибелта на някогашния си зависещ ", добави медията от Лондон.

" Мангушев е роден през 1986 година Той през 2011 година е основал неонацисткото придвижване " Святая Русь " ( " Света Русия " ). Десният екстремист бе измежду основателите на частната военна компания " Енот ", взела участие в съветската окупация на Крим и отцепването на Луганска област от Киев (2014 г.), написа Би Би Си.

" Мангушев от втората половина на 2014 г до 2019 година живееше в Русия. Там той работеше като интернет трол във компания – благосъстоятелност на Пригожин, а също и подбудител. Мангушев е събирал фиктивни подписи в поддръжка на кандидатурата на опозиционерката Любов Собол за депутатка в локалния парламент на Москва (есента 2014 година ) и по този метод е провалил нейната кандидатура ", добави медията.

" От 2019 година до 2022 година Мангушев е живял в Африка, Сирия и Ливан. След началото на съветската инвазия той стана част от въоръжените сили на по този начин наречената ЛНР ", добави Би Би Си.

" Мангушев се покри с черна популярност през лятото на 2022 година Тогава той театралничи с череп в ръка. Националистът твърдеше, че държи черепа на бранител на металургическия комбинат " Азовстал " в южното украинското пристанище Мариупол ", напомни медията.

" Мангушев доближи до чин капитан в силите на сепаратистите. Той до прострелването си командваше поделение (10-12 души) за събаряне на дронове ", добави Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР