Изявени ученици от ЕГ „Иван Вазов“ са в оспорвана битка

...
Изявени ученици от ЕГ „Иван Вазов“ са в оспорвана битка
Коментари Харесай

Руската гимназия избира ученик и клас на годината СНИМКИ

Изявени възпитаници от ЕГ „ Иван Вазов “ са в оспорвана борба за купата " Ученик на годината ". Паралелките пък се състезават по триумф, отлична дисциплинираност и минимум отсъствия, с цел да заслужат наградата " Клас на годината ".

Надпреварата е в границите на школския правилник да се поддържат извънкласни изяви и достижения на гимназистите, с цел да се подтиква развиването на личността. Специален член в правилника за активността на учебното заведение разказва по какъв метод става това, споделя зам.-директорът Илко Василев. Училището избира Клас на месеца и Ученик на месеца, Ученик на годината и Клас на годината, Ученически тим на месеца и на годината, Спортист на месеца и на годината, Ученик на месеца и на годината с изяви в региона на изкуството и литературата.

В последните две години не се присъждат купите за училищен тим, защото поради пандемията не се организират ученическите игри. Но непрекъснато има призьори от районни, национални и интернационалните надпревари.

Гимназистите с най-вече награди се борят за Ученик на годината и получават грамота и плакет. Най-сериозните кандидати все още са с изяви в спорта.



Пламен Апостолов от 12. А на най-високото ходило на почетната стълбичка

Пламен Апостолов от 12. А клас стана европейски първенец през септември на Европейското състезание на Световната киокушин федерация. В Полша възпитаникът на ЕГ „ Иван Вазов “ извоюва златото при кадетите до 21-годишна възраст. Макар и с 3 година по-млад от противниците си, завоюва всички срещи, с цел да стъпи на най-високото ходило.

Елизара Янева от 8. Е клас пък победи с купата на сингъл на Турнира по тенис на корт Plovdiv Cup 2021 до 16 година от трета категория на Тенис Европа. А има зад тила си още достижения: през 2017 година печели купата на двойки на най-силния шампионат в света за девойки и момчета до 10 година " Смриква Боул " в Хърватия. Шампионка е на двойки в зала до 12 година и печели трето място на сингъл. На намерено до 12 година победи с купата на двойки и трето място на сингъл. Елизара е първенец на сингъл на интернационалния шампионат " Сливен къп ". На двойки печели купите на други интернационалните съревнования - " Изида къп " и " Редута къп′′.



Лилия Митрева от 11. В клас с европейското злато по таекуондо

Лилия Митрева от 11. В клас бе измежду номинираните за Спортист на Пловдив за тази година дружно с Пламен Апостолов. Тя е европейска шампионка по таекуондо от Ливърпул през 2017 година и завоюва бронза на европейския шампионат в Римини през 2019 година

До финалната права, на която се дефинира какъв да е Ученикът на годината, може да се натрупат и още оценки и отличници. Регламентът повелява изборът да се направи в края на образователната година, а награждаването е при започване на идната.

Затова е в разгара си и конкуренцията измежду паралелките за Клас на годината, като най-сериозните кандидати са от осмите и деветите класове. Победителят ще получи като премия един неучебен ден, в който ще отиде на екскурзия.

Отделно учебното заведение присъжда еднократни стипендии за високи резултати в образователната активност, спорта, изкуствата и технологиите. Сумата от порядъка на 100 лв. заслужават носители на призови места от национални олимпиади, национални надпревари от календара на МОН, интернационалните надпревари.

„ Даваме еднакъв късмет на всички, а огромната цел е да се почувстват подкрепени да развиват своите ползи “, споделя Илко Василев. ЕГ „ Иван Вазов “ също предлага доста благоприятни условия за това - извънкласни форми по испански спектакъл, обектно насочено програмиране, евроклуб и други. Клубът по екология и здравословен метод на живот предходната година преведе на италиански книга за преработването на Министерството на младежта и спорта.

„ Нашата поддръжка е значима, с цел да се усещат учениците значими, да развиват личността си, всяко тяхно изпитание да е оценено и подкрепено “, споделя още Василев. Ръководството дава рамо на всяка концепция, която имат самите възпитаници. В момента е в ход офанзивата за коледен базар, списва се и електронен вестник.

Миналата година купата за Клас на годината сграбчи 8. Д. Училището награди лауреата на националната олимпиада по италиански и двамата зрелостници с триумф 5,99. Връчи и специфична премия - статуетка на богинята Нике - на незрящата Мартина Куртева, която заслужи 5,80 на олимпиадата по философия, показа се безапелационно на матурите и приключи с отличен триумф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР