Изводът от мащабно проучване в Израел е, че четвърта доза

...
Изводът от мащабно проучване в Израел е, че четвърта доза
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Заради новите лекарства срещу COVID-19 не бива да отпадат безплатните PCR тестове

Изводът от огромно изследване в Израел е, че четвърта доза на имунизацията против ковид подвига имунитета, само че след единствено 4 седмици антителата още веднъж спадат. Това уточни в студиото на „ Тази заран “ вирусологът и консултант на премиера проф. Радка Аргирова.

По думите ѝ по този начин сходна спомагателна доза след бустера е подобаваща за най-възрастните пациенти, като тя постави долна граница от 65 години. „ Лично моето мнение е, че следва да има една нова ваксина, съобразена с „ Омикрон “, добави проф. Аргирова, като уточни, че сегашните препарати имат 60-70% успеваемост против този вид. „ Не бива да мислим, че пандемията е свършила – в Китай и в някои страни в Европа има повишение на броя на инфектираните “, означи специалистът.

Именно поради това остава вероятността от връщане на някои от анулираните ограничения – изключително поради ниския имунизационен обсег. „ Някъде към 1-10 май може да имаме вълна, която няма да е токова мощна, колкото тази към Нова година “, разяснява проф. Аргирова.
Тя прикани да се запазят безплатните PCR проби от персоналните лекари. „ Предстои в България да влязат 2 или 3 напълно нови медикаменти срещу ковид с профилактично деяние – до 72 часа се вземат и прекъсват инфекцията. За да назначи общопрактикуващият доктор лекарството, той би трябвало да е безусловно наясно с диагнозата “, разяснява проф. Аргирова.

Тя е призовала премиера да премисли премахването на тестванията: „ Той сподели, че схваща доста добре за какво е това и ще направи всичко допустимо това да стане “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР