Изводът е, че това време е загубено, а резултатът е

...
Изводът е, че това време е загубено, а резултатът е
Коментари Харесай

ЕК ни каза, че от последния ѝ Доклад досега нищо не е направено

„ Изводът е, че това време е изгубено, а резултатът е безспорен застой ”, счита шефът на Правната стратегия на Центъра за проучване на демокрацията
„ Основното нещо, което Европейската комисия ни споделя, е, че от последния ѝ Доклад до момента нищо не е направено. Изводите (в новия Доклад на Европейска комисия - б.р.) са същите, даже на дребното места, където има най-малък напредък, като внасянето най-малко на законопроекта за Антикорупционната комисия, отново има отбелязване, че Комисията въпреки всичко чака да види ефикасните резултати от тези промени, защото очевидно сами по себе си те не са в положение да я убедят, че са кадърен механизъм да дадат позитивни резултати ”, съобщи пред БНР Димитър Марков, шеф на Правната стратегия на Центъра за проучване на демокрацията.

„ За мен изводът е, че от последния Доклад на Европейска комисия до новия - времето е изгубено. Няма никакъв прогрес по нито една от четирите тематики, макар че през това време се смениха няколко Народното събрание, имаше държавно управление с антикорупционна политика, декларирана като приоритет, само че резултатът е един безспорен застой ”.

Като съществени аргументи за това специалистът уточни политическата рецесия, през която мина страната и каквато още веднъж се задава, само че и „ извънредно комплицираната коалиция, която се озова на власт след последните парламентарни избори - тромавите механизми за взимане на решения, неразбираемите ползи на всяка от политическите обединения, забележима липса на воля във всички съдружни сътрудници да се борят с корупцията ”.

Марков акцентира, че Европейска комисия отбелязва в Доклада закриването на профилираните съдилища, само че с ангажимента, че чака да види дали това ще докара до предстоящите позитивни резултати, или няма да е контрапродуктивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР