Извитите телевизори вече не са нов тренд, но сигурно има

...
Извитите телевизори вече не са нов тренд, но сигурно има
Коментари Харесай

Ще си взема този телевизор!

Извитите тв приемници към този момент не са нов тренд, само че несъмнено има задоволително смислени аргументи да обмислим такава покупка. " Заслужава ли си? " - първи логически въпрос в главата на всеки клиент! Действително ли ще получим обещаната по-добра картина?  А и коства ли си разликата в картината цената, която, да кажем, сме подготвени да платим за подобен тв приемник? Изборът е висшото право на клиента. Дотогова ние единствено ще покажем кои са преимуществата и минусите на един подобен тв приемник. Ще създадем и няколко оферти.

 

Аргументи в интерес на извитите тв приемници

 

1. Подобрява чувството

 

Това е най-силният мотив в интерес на извитите тв приемници. Идеята е, че изкривявайки картината леко напред, гледката от екрана, който наблюдаваш, наподобява като че ли се е „ разгърнала ” повече, в сравнение с при нормалните тв приемници. Така насища с повече визия периферното зрение и по този метод " потапя " по-дълбоко в това, което гледаш.

 

2. Усещането за „ дълбочина ” е усъвършенствано

 

Една от най-честите реакции на хората, които поглеждат към тв приемник с закривен екран за първи път, е да кажат, че наподобява като 3D, даже и тогава, когато е единствено 2D. Това се дължи на обстоятелството, че извиването на краищата на картината към фена усъвършенства образната перцепция за дълбочина. Samsung акцентира това с използването на технология за възстановяване на чувството за дълбочина на своите тв приемници с извити екрани Samsung Smart TV, които контролират контраста в другите елементи на картината, с цел да подтиква дълбочината на зрителното поле.

 

3. Получавате по-широко зрително поле

 

Извивката на краищата на картината към фена го кара да възприемаш картината като по-широка, в сравнение с при елементарните плоски екрани.

 

4. Контрастът е по-добър

 

Извитите екрани концентрират светлината, която идва от екрана по-точно към очите, и по този начин могат да предложат контрастност сред 1,5х и 1,8х повече, в сравнение с тв приемниците с плосък екран.

 

Аргументи " срещу "

 

1. Извивката ускорява пречупванията на светлината

Знаете, че формата на стъклото може да направи предметите да изглеждаш необичайно, заради пречупването на светлината. Същото се случва и при един закривен тв приемник. Всеки предмет в стаята може да свети, изключително директните източници на светлина, сложени против тв приемника. Те ще се отразяват в извития екран с по-широк отпечатък, в сравнение с при плосък тв приемник. Така че, в случай че си купите закривен тв приемник, може би ще се наложи да въведете спомагателни детайли за надзор на светлината в стаята.

 

2. Извивката лимитира визуализацията на ъглите

Докато извивката на екрана попречва нормалното понижаване на LCD контраста и на цветовете, неизбежно извитата форма може да повлияе отрицателно на геометрията на картината, когато гледате тв приемника изпод.

 

Тогава, какъв тв приемник с закривен екран да си вземем?

 

Ако към момента не сте решили дали да си вземете закривен тв приемник, разгледайте по-долу няколко оферти от гамата Samsung Smart TV - това е производителят, прочут с вариативността на тв приемниците от този вид, които предлага:

 

Например,  Samsung Smart TV с диагонал от 123 см. и в идеално съответствие цена – качество, със стотици положителни ревюта от консуматори.

 

Можете да изберете и същия вид на Samsung Smart TV, само че с 163 см. в диагонал - подсказваме за какво, при извитите тв приемници размера е основна за съвършената картина.

 

Допълнително, имате разполагаем и Samsung Smart TV с закривен екран, който ви предлага в действителност впечатляваща картина.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР