Извираща от уличните шахти вода при изсипалия се снощи дъжд

...
Извираща от уличните шахти вода при изсипалия се снощи дъжд
Коментари Харесай

Порой: В Поморие ловят риба... на улицата

Извираща от уличните шахти вода при изсипалия се нощес дъжд в Поморие провокира бурни мнения в обществените мрежи.

Дъждът се изля за към половин час и фейсбук групите се извършиха със фотоси и клипове с наводнени улици и паркинги.

" Поморие ми е Исландия! Гейзери извират от цялата канализация ", " Канале Гранде ", " Може би щяха да ни раздават лодки от общината ", са единствено част от мненията в нета.



На място е бил и кметът на общината Иван Алексиев, който пред БНР Бургас разяснява:

" Веднага звъннах на началника на отделение Поморие на ВиК Бургас и ми се отговори, че ще пратят екипи да ревизират дали помпите работят. Може ли да си визиите, в случай че аз бях дал отговор по този начин на моите съграждани! Защото аз бях там и видях, че извира вода и незабавно им звъннах да им кажа, че за мен помпите им за изтласкване на дъждовната вода не работят "



Алексиев неведнъж е поставял въпроса за ръководството на ВиК мрежата пред водното сдружение, продължава да упорства и за дежурни екипи, в това число през уикенда.

Той напомни, че след извоювания план за воден цикъл на стойност 97 млн. лева 2/3 от канализацията в града е сменена, а канално-помпените станции са оборудвани с нови машини. Новата мрежа обаче е предадена за ръководство и стопанисване на ВиК.

Относно фотосите с наводнения нов паркинг на ул " Крайбрежна " Алексиев уточни, че обектът още не е приключен и е в строителство.

Общината не е ВиК, сподели още кметът, благодаря на обществените мрежи и жителите на Поморие, само че дано се обръщат към виновните институции, добави градоначалникът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР