Извинявам се за това, че като български гражданин съм позволил

...
Извинявам се за това, че като български гражданин съм позволил
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Ел Би Булгарикум с яростна атака срещу министъра на икономиката

Извинявам се за това, че като български жител съм разрешил господин Никола Стоянов да стане министър. Недопустимо е за демократична страна един министър искрено да лъже и злепоставя. Това сподели в изявление за " Лице в лице " уволненият шеф на " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов.

" Всичко, което сподели, е откровена неистина. Намалил съм цените на млечните артикули в деня, в който съм освободен. Има заповед от 17 февруари 2023 година, в която понижавам цените във фирмените магазини, тъй като това е поредна политика на премиера Донев и президента Радев, която анонсираха преди няколко седмици. Като държавно дружество би трябвало да защитим българския консуматор ", изясни той.

Маринов назова " следващи неистини " думите на министър Стоянов, че е изискал да спре почнала инспекция против него от ДКК. " Виждал съм се е 6 пъти със Стоянов, имаме съвсем ежедневна писмена и джука връзка ", добави той.

Ексшефът на " Ел Би Булгарикум " обясни и каква е била обстановката към избора на унгарска компания за доставка на мляко. Той изясни, че след встъпването му в служба на 1 декември, е направил разбор на всички доставки, след което е решил да усъвършенства разноските за да получи по-ниски ценови предложения. " Тогава цените бяха 1,52-1,55 на литър, когато действам.15 до 20 стотинки е превозът. От Добрич до Видин - 4 300 лева ", уточни Маринов.

Една от компаниите, от които получили оферта, била въпросната унгарска. По думите му осъществените доставки са три.  " Тази компания стигна до нас като изпратихме запитвания за предложения. Проверили сме качеството на млякото. Всяко мляко идва с ветеринарни документи, които се издават от фермата-производител. При индустриалната ни база има лаборатория, които прави разбори, които излизат на място и се вужда дали млякото е качествено, или не. Ударът, който Стоянов желае, е тъй като отхвърлих оферта, която той ми показа, че ще получа. От българска компания, която внася мляко още веднъж от Унгария. Парадоксът е, че внасят мляко от една и съща плантация в Унгария. Показателите на втората компания не отговаряха на качеството, както и на ценовите параметри ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР