Известността на голмайстора на Манчестър СитиЕрлинг Холанд е навредила на

...
Известността на голмайстора на Манчестър СитиЕрлинг Холанд е навредила на
Коментари Харесай

Шведска провинция се оплака заради името на Холанд

Известността на голмайстора на Манчестър СитиЕрлинг Холанд е навредила на тази на шведската провинция Халанд поради близкото изписване на двете имена. От това се оплака Джими Сандберг, който е шеф по туризма във въпросния район.

Както е известно, на латиница името на футболиста се изписва Haaland, а това на провинцията – Halland. Затова при търсене в Google се появява следното питане от страна на търсачката: „ Да не би да имахте предвид Haaland? “ Така интернет потребителите са пренасочвани към информация и фотоси на норвежкия нападател вместо на шведския крайбрежен район.

Ето за какво Сандберг реши да напише намерено писмо, адресирано до англичаните, публицистите на Острова и като цялостен до футболните почитатели по света. „ Ние сме Халанд (Halland), а той е Холанд (Haaland). Популярността на футболния феномен напълно заглушава онлайн наличието ни. За наше обезсърчение в този момент виждаме по какъв начин напъните ни да промотираме Халанд бързо изчезват. Ако нищо не се направи, боим се, че нашият обичан район е заплашен да се трансформира в забравена Атлантида – място, познато единствено от историите и античните статуи “, гласи писмото.

Сандберг също по този начин разяснява тематиката пред BBC. „ Когато напишеш Halland, търсейки красивия район, в който живеем в Швеция, вместо това на всички места се появява Haaland. Откакто Холанд дойде в Манчестър Сити и вкара всички тези голове, ние сме залети от неговото наличие в нашите хаштагове и в търсачките. И въпреки всичко бихме желали той да пристигна тук. Доста норвежци идват тук всяка година, тъй че той би се чувствал като вкъщи си. Ще се забележим ли идващото лято в Халанд, Холанд? “, съобщи той.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР