Известно е, че всички живи същества на нашата планета, се

...
Известно е, че всички живи същества на нашата планета, се
Коментари Харесай

Биологичният часовник и гените

Известно е, че всички живи същества на нашата планета, се подчиняват на денонощни биологични ритми, които са свързани и с тяхното здраве. Как обаче действат биологичните часовници като молекулярни механизми в тяхната взаимозависимост от особеностите на другите геноми? И по какъв начин учените премислят тяхното деяние след откриването на профилирания ген, който създава протеина PER – изобретение, донесло Нобеловата премия за медицина и физиология през 2017 година на американските учени Майкъл Росбаш, Джефри Хол и Майкъл Йънг?
Отговорите –  от доцент доктор Милена Георгиева от Лабораторията по молекулярна генетика при Института по молекулярна биология при Българска академия на науките.
Тя приключва Биологически Факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ компетентност Клетъчна биология и ембриология. През 2001 година стартира работа като биолог-специалист в Институт по Молекулярна Биология – Българска академия на науките.
Милена е създател на над 20 научни изявления в реферирани интернационалните и национални списания. Популяризира науката в България с участия в разнообразни медии, водене на лекции и издание на публикации в научно-популярни списания.
Избран преподавател в TEDxAUBG през 2013, след това презентацията й попада в селекцията на " Най-добрите TED видеа - Best TED talks ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР