Известно е, че тютюнопушенето причинява редица проблеми, свързани с кожата,

...
Известно е, че тютюнопушенето причинява редица проблеми, свързани с кожата,
Коментари Харесай

Отказът от тютюнопушене ни подмладява само след месец

Известно е, че тютюнопушенето предизвиква редица проблеми, свързани с кожата, преждевременни бръчки , петна и други Специалистите предлагат да се откажете от тютюнопушенето колкото по-рано, толкоз по-добре, с цел да сведете до най-малко последствията или даже да обърнете някои от тях.

Винаги виждаме предизвестия за тютюнопушенето, което е обвързвано със съществени болести като рак или сърдечни заболявания. По-малко се разискват последствията за външния тип при пушачите, само че за кожата ни е много значимо да има здрав тип.

Тютюнопушенето въздейства на външния тип на кожата, като стеснява кръвоносните съдове, намалявайки притока на О2 и хранителни субстанции към нея. Изследванията демонстрират, че хората, които пушат, имат по-малко колагенови и еластинови нишки - протеини, които са основни за здравето и стегнатостта на кожата, съгласно „ Healthyline “.

Освен това тютюнопушенето е обвързвано с пигментация, която може да направи кожата ви да наподобява сива или червеникава. То може също по този начин да аргументи старешки петна и преждевременни бръчки и да утежни кожни болести като псориазис или екзема.
Какво се случва в тялото ви, когато откажете цигарите, разказва в детайли stiripesurse.ro.

Когато откажете цигарите, се появяват редица изгоди за здравето. Всички органи се " усещат " по-добре, настояват специалистите, в това число и " най-големият орган ", който в действителност е кожата.

Подобрява тена и пигментацията

Според проучвания от 2012 година отказването от тютюнопушене може да понижи старческите петна, зачервяването и други признаци на обезцветяване. Проучване от 2013 година повтаря тази констатация, като откривателите стигат до заключението, че зачервяването на кожата и петната доста понижават след отричане от тютюнопушенето.

Намалява признаците на стареене

Малко изследване от 2010 година стига до заключението, че отказването от тютюнопушене е довело до 13-годишно понижаване на " биологичната възраст " на участниците (отнасяща се до външния тип на кожата). Изследователите базират това число на фактори като бляскавост, гладкост, разтегливост и оцветяване на кожата. Въпреки това са нужни още проучвания, с цел да се разбере изцяло по какъв начин отказването от тютюнопушене се отразява на съществуващите бръчки.

Възстановява производството на колаген

Тютюнопушенето въздейства върху производството на колаген , само че този развой може да бъде възобновен след отричане от тютюнопушенето. В малко изследване от 2019 година откривателите откриват, че отказването от тютюнопушене задейства производството на колаген в организма.
Кога резултатите стартират да се виждат

Според проучване от 2019 година признаците на старешки петна и хиперпигментация могат да намалеят в границите на един месец след отричане от тютюнопушенето. Малко изследване от 2013 година също по този начин открива, че оцветяването на кожата, породено от тютюнопушенето, стартира да се трансформира към 4-12 седмици след отричане от цигарите.

Според специалистите обаче продължителността на времето, належащо преди да се видят изгодите, може да варира. Но евентуално можете да очаквате известно усъвършенстване в границите на един месец.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР