Известно е, че Тур дьо Франс“ е едно от най-важните

...
Известно е, че Тур дьо Франс“ е едно от най-важните
Коментари Харесай

Фиоренсо Мани – един голям герой на „Тур дьо Франс“

Известно е, че „ Тур дьо Франс “ е едно от най-важните надпревари в колоезденето. А историята на обиколката на Франция е изпълнена с невероятни инциденти и помни своите огромни герои. На фотографията от 1956 година е един от тях – Фиоренсо Мани. Забележете, че от устата му стърчи въже, вързано към колелото.

На 12-ия стадий от тура Фиоренсо пада тежко и си чупи ключицата. Без да обръща внимание на болката, обаче, той подвига велосипеда си и продължава надпреварата. След стадия той отхвърли да се раздели с дистанцията си и моли механика да му помогне с превключването на скоростите – тук идва мястото на въпросното въже, което му разрешава без потребление на лявата ръка да се оправи с казуса.

На шестнайстия стадий храбрият колоездач още веднъж губи надзор, пада и този път чупи ръката си – новата контузия, която е в непосредствена непосредственост до счупената ключица, към този момент предизвиква невероятна болежка на Фиоренсо и той губи схващане. Оказва се, че да продължи надпреварата е невероятно. Но желанието му за победа е толкоз мощно, че той още веднъж сяда на велосипеда си и приключва втори след спечелилия Шарл Гол единствено на 3 минути и половина.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР