Известно е, че се случва някой да загуби живота си,

...
Известно е, че се случва някой да загуби живота си,
Коментари Харесай

Прокълнатият филм. Две холивудски легенди и още 90 души умряха от рак след снимките му СНИМКИ/ВИДЕО

Известно е, че се случва някой да загуби живота си, до момента в който се снима филм, само че в никакъв случай в историята не е имало различен случай на всеобща гибел при снимането на филм, както в тази ситуация с продукцията "Завоевател ", за именития Чингис Хан. След фотосите на този филм 92 членове на екипа на кино лентата умряли от рак!

Филмът "Завоевател " е изработен през 1954 година. Главната роля на Чингис Хан, била поверена на именития Джон Уейн, а основната женска роля е поверена на Сюзън Хейуърд, която изиграла татарската принцеса. Продуцент е бил спореният милиардер Хауърд Хюз, който избрал мястото за фотосите в степите на Юта, които наподобяват на пейзажите в Монголия.



Това се оказало съдбовен избор. А точно, местоположението било покрай пустините в Невада, където се изпитвали атомни оръжия, мощно нечисти и радиоактивни от праха, който се утаявал на земята от атомните детонации. По това време заплахата от радиоактивен прахуляк била малко известна на обществеността и никой от екипа не забелязал тази детайлност.



И двамата основни артисти умряли от рак - Джон Уейнна от рак на белите дробове, а Сюзън Хейуърд от рак на мозъка. 90 други членове на екипа на кино лентата също си отишли бързо от рак.



Продуцентът Хауърд Хюз бил шокиран от следствията, след което платил големи 12 милиона $, с цел да изкупи всички копия на кино лентата, който било неразрешен да се излъчва, до момента в който е жив. С тежко възприятие за виновност и скрупули на съвестта, Хауърд Хюз умрял с разрушено психическо здраве. Филмът бил забелязан от обществеността, без възбрана, едвам след гибелта на ексцентричния милиардер.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР