Известно е, че прекалено гъстата“ кръв циркулира със забавяне по

...
Известно е, че прекалено гъстата“ кръв циркулира със забавяне по
Коментари Харесай

Може ли сгъстената кръв да се нормализира без лекарства?

Известно е, че прекомерно „ гъстата “ кръв циркулира със закъснение по съдовете, а това значи, че неприятно и незадоволително доставя тъканите с хранителни субстанции и най-важното – с О2.

Всеки се досеща какъв риск допуска сходно положение: развиване на тромбоза, инфаркт, инсулт. Разбира се, докторите предписват нужните лекарства за „ разреждане “ на кръвта, само че показват и опция в това отношение, т.е., без да се прибягва до медикаментозни средства.

Известни кардиолози предлагат при „ гъста “ кръв да намалите кафето и алкохола, в частност и бирата. А за цигарите просто забравете. 

Никотинът способства за втвърдяване на кръвта, като се изключи че оказва доста нездравословно, от време на време смъртоносно въздействие на здравето като цяло. Хората се интересуват какви артикули биха могли да оказват помощ за „ разреждане “ на кръвта.

А експертите горещо предлагат черно или алено грозде поради огромното наличие на антиоксиданти в него.

Към този лист се причисляват лимоните, нарът, чесънът, джинджифилът, цвеклото, зеленият чай, какаото, ядките, сушените плодове, медът…  

Внимание! 

Не бива да се позволява другата прекаленост – прекомерно разредена кръв, защото това е огромен риск със съществени последици. Такова положение може да провокира отоци и повишаване на кръвното налягане. За да научите каква плътност има вашата кръв, просто се изследвайте и последвайте рекомендациите на вашите лекари, както и тези потребни препоръки за нормализиране гъстотата на кръвта без хапчета.

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР