Известно е, че планетата Земя е на около 4,54 милиарда

...
Известно е, че планетата Земя е на около 4,54 милиарда
Коментари Харесай

Може ли изследването на облаците на Венера да открие произхода на живота?

Известно е, че планетата Земя е на към 4,54 милиарда години и, че животът на нашата планета датира от минимум 3,5 милиарда години. Въпреки, че учените знаят тъкмо, по кое време се е появил животът на Земята за първи път, към момента остава открит обаче, въпросът по какъв начин в действителност е почнал той и дали семената му не са зародили някъде другаде във Вселената. Едно място, където учените търсят отговори за появяването на живота на Земята, са облаците на Венера. Облаците на Венера може да са надалеч от нашата жива планета, само че, вярвате или не, тези далечни газови облаци биха могли да отговорят на въпроси по отношение на началото на живота на Земята.

Търсенето на живот в облаците на Венера било прегледано още веднъж неотдавна от професора от университета Кардиф в Уелс – Дейн Грийвс. Направените проучвания са оповестени в публикация в списание Nature Astronomy. В нея се преглеждат и научно опциите комплицирана форма на извънземен живот да еволюира на извънземни светове.

Възможно ли е фосфиновият газ да има небиологичен генезис?


Газообразният облак към планетата Венера се състои от фосфин (PH3), прозрачен и избухлив газ, който мирише на чесън или разлагаща се риба. На Земята фосфинът се създава естествено посредством разложение на органични субстанции и микроби в животинските вътрешности, които живеят в бедна на О2 среда като блатата да вземем за пример. Какво тъкмо тогава прави проф. Джейн Грийвс, откриващ молекули фосфин, плаващи на към 50 километра над повърхността на Венера?

Ако фосфин съществува към Венера, тогава разумният извод е, че Венера би трябвало да има по едно и също време поддържан органически живот. Но по какъв начин е стигнал до там? Останки от пасажери във времето на Анунаки или гости от Плеядите, населяват Венера? Може би, само че може би не. Тази последна научна публикация проучва опцията молекулата PH3 да има „ натурален, небиологичен генезис “.

Как би могъл да съществува живот на огнената Венера или към нея?


Досега се смяташе, че фосфинът към Венера идвал от жив източник и науката не успяваше да открие източник на фосфин, който да не е биологично творение.

Д-р Уилям Бейнс, биохимик от MIT, съобщи в Ню Йорк Таймс, че фосфиновите облаци на Венера се състоят от към 75-95% сярна киселина. И с цел да може PH3 да се опълчи на разпадащите се резултати на тези облаци сярна киселина „ венерианските микроби във въздуха “, би трябвало да са развили „ радикално друга биохимия “ или те са еволюирали по този начин, че да имат някакъв „ тип ризница “.

Тук би трябвало да стане ясно, че откривателите не настояват, че животът е открит на Венера. Истинското предизвикателство тук е намирането на незнайни геоложки и физико-химични пътища, които биха могли да доведат до производството на фосфин в облаците към Венера.

При разискването на концепцията за античния живот на Венера, доктор Бейнс споделя за Sky At Night, че „ По принцип един по-обичащ водата живот може да се скрие в някаква защитна обвивка в капчиците сярна киселина. “ Той споделя, че парадоксът с тази концепция поражда от сложни въпроси: „ Как се хранят и по какъв начин обменят газове? “ на повърхността на огнена топка?

Какво ще стане, в случай че животът е почнал на Земята, а не в дълбокия космос?


Това не значи, че в дълбокия космос няма органически живот, а че евентуално няма да бъде открит на Венера. Ако се замислим изводът е тъкмо противоположното.

Ако тези учени открият физически генезис на фосфина, това повдига въпроса дали животът на Земята също е могъл да се развие по геологичен път. Следователно скритият въпрос е: Дали животът е зародил на Земята, а не в Космоса?

С актуалната ни липса на схващане на човешкия генезис, ние би трябвало да се противопоставим на посягането към „ извънземен живот “ като отговор. Помислете, че Торът от скандинавската митология, Тешуб от хурийските митове, Наборът от египетска космология и Ваагн от арменския фолклор са били виждани в друга светлина през 1772 година, когато Бенджамин Франклин показва по какъв начин гръмотевичните стихии основават електричество.

Може би в бъдеще нашите потомци ще погледнат обратно и ще се смеят какъв брой надалеч сме били, до момента в който търсим произхода си, когато осъзнаем, че хората са пълзели от под скалите като всички други същества и че нашите прадеди са били зародили по геологичен път. И първата диря за тази вековна алтернатива може да бъде газовите облаци, които обкръжават Венера.

Инфо: Ancient-Origins

Още от публикациите ни може да прочетете тук:

Библията и науката за началото на Вселената

Невероятните съвпадения в международната история – синхроничност или математическа възможност

Квантовата механика и квантовата действителност в античните индийски текстове. Концепция за Брахман

Пътуване във времето – митология и модерна просвета

Време е имало още преди Големия гърмеж

Вселена със знак минус

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР