Известно е, че орхидеята е не само прекрасно цвете за

...
Известно е, че орхидеята е не само прекрасно цвете за
Коментари Харесай

Ето няколко златни съвети за всички, които гледат орхидеи в дома си

Известно е, че орхидеята е освен прелестно цвете за дома, само че и извънредно мощен женски талисман. Жените получават от нея невероятна хубост и тактичност. Отблъсква недружелюбните посетители и спомага за определяне на позитивна сила в дома.

Запалените цветари знаят какъв брой е капризна орхидеята. Нужно е за нея да се поставят специфични грижи, с цел да радва с цветовете си. Трудно е да предизвикате още един разцвет, само че пък не е невероятно. Важно е да сте наясно какви са факторите, които въздействат върху цъфтежа. Цветът на орхидеята трае от 2 до 6 месеца. Има и типове, които имат цвят през цялата година.

Градинарите предлагат да купувате цъфтящи растения. Ако цветето не е цъфнало, може да се наложи да чакате добре завършен цвят до 5 години. Познати са 7 правила за цъфтежа на орхидеята:

1.            Саксията с цветето не би трябвало да се мести

Орхидеята не харесва местенето. Тъй като е значимо да е на светлина, в случай че се постанова преместване, сложете я в същото състояние, в което е била и на остарялото си място. Ще ѝ се отрази зле.

2.            Отделете внимание на корените.

Те вземат участие директно във фотосинтезата, по тази причина им осигурете оптимално количество светлина. За да не се постанова да местите цветето, погрижете се за корените авансово. В магазините продават красиви пластмасови, транспарантни саксии за орхидеи, които свободно пропущат светлината до корените.

3.            Важно е осветлението

Орхидеите се нуждаят от 10 до 12 часа светлина, с цел да цъфтят. През студените сезони естествената светлина е по-малко и би трябвало да осигурите лампа за осветление.

4.            Нужна е температурна разлика

За да цъфти добре орхидеята се нуждае от разлика в дневната и нощната температура в границите на 4-6 градуса. През топлите месеци орхидеята може да стои на открито.

5.            Правила за поливане

Поливайте цветето единствено, в случай че субстратът е изсъхнал. По този метод няма да изгният корените. След като премине цъфтежа, поливането би трябвало да бъде понижено.

6.            Нужен е мокър въздух

За положителния разцвет на орхидеята значима е и влажността на въздуха в помещението, в което се намира. Ако е прекомерно изсъхнал, ря ще спре растежа си, а пъпките ще изсъхнат. Можете да измененията влажността с слагането на паница с вода до саксията с орхидеята. А когато отоплението в помещението работи, пръскайте растението с разпръсквач.

7.            Важно е подхранването

Използвайте фосфорни торове и такива калий. Те подтикват пъпките. Можете да допълвате с торове за формиране на мощни цветоносни. За орхидеята не е добре да се употребяват азотни торове и добавки, които безусловно стопират нейното развиване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР