Известно е че калориите са си калории - например 500

...
Известно е че калориите са си калории - например 500
Коментари Харесай

Хапвайте повече бадеми!

Известно е че калориите са си калории - да вземем за пример 500 калории от зеленчуци са същото количество като 500 калории след консумация на сладолед. Те просто имат доста разнообразни хранителни профили. Но ново изследване оспорва това съмнение, когато става въпрос за бадемите.

Изследване, оповестено в „ Mayo Clinic Proceedings ” е анализирало 22 мъже и дами с висок холестерол, които са претърпели поредност от диетични интервенции за интервал от три месеца.

Две от интервенциите са включвали постоянно изразходване на бадеми в продължение на седем поредни дни, а откривателите са наблюдавали какъв брой от признатите посредством ядките калории стават „ биодостъпни “ т.е. се усвояват изцяло през храносмилателната система. Трета намеса е включвала диета с мъфини, които подхождат на бадемите във връзка с наличието на фибри, протеини и мазнини.

Диетолозите разкрили, че след храносмилането, към 20% от калориите, свързани с мазнините в бадемите, не се усвояват в храносмилателния тракт. Това значи, че плануваните бадемови калории не съответстват с това какъв брой калории в действителност са усвоени от тялото. Също по този начин, участниците в изследването не са наддали на тегло, макар че са приемали повече мазнини и калории от.

 бадеми

Въпреки че неотдавнашното изследване беше лимитирано заради скромния брой участници, предходни проучвания са разкрили сходни резултати, съгласно водещия създател на проучването доктор Джон Сивенпипер от катедрата по хранителни науки в университета в Торонто.

" Доказано е, че бадемите оказват помощ за намаление на холестерола и за кардиометаболитното здраве , " споделя Sievenpiper. " Освен това те обезпечават витамини, минерали и фитонутриенти, което ги прави добър избор за здравословна диета ".

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР