Известно е, че "една ябълка на ден държи доктора далеч

...
Известно е, че "една ябълка на ден държи доктора далеч
Коментари Харесай

Учени: Сиренето предпазва от сърдечно-съдови болести

Известно е, че "една ябълка дневно държи доктора надалеч от мен ". Съдейки по резултатите от китайско проучване, можем да перефразираме известната сентенция по този начин: "Парче сирене дневно държи кардиолога надалеч от мен ", написа в. "Дейли експрес ".

Авторите на изследването от университета на Суджоу са открили, че похапването на сирене понижава риска от сърдечносъдови болести с 14 %. В проби с доброволци китайските експерти са отбелязали най-отчетливо намаляване на риска измежду изследвани лица, които консумирали към 40 грама от млечния артикул на ден.

Всички сирена са богати на витамини, минерали и протеини, които обезпечават отбрана против сърдечно-съдови заболявания. И макар че изобилстват от мазнини, по-малка част от тях се усвоява от тялото с помощта на нарасналото наличие на калций.

Авторите на актуалното проучване, оповестено в сп. "European Journal of Nutrition ", напомнят, че съгласно предходни изследвания сиренето покачва равнищата на така наречен "добър " холестерол и понижава тези на "лошия ", и също така съдържа киселина, която защищава от задръстване на артериите.

Диетолозите припомнят, че макар съществуването на потребни субстанции в продукта, той не се предлага за хора с наднормено тегло или с високо кръвно налягане поради нарасналото наличие на сол. Като опция специалистите оферират нискомаслените прясно и кисело мляко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР