Известно е, че децата на членове на британското кралско семейство

...
Известно е, че децата на членове на британското кралско семейство
Коментари Харесай

Уроци по самозащита и неврология. Как обучават бавачки за кралското семейство

Известно е, че децата на членове на английското кралско семейство и някои звезди се отглеждат от ученици на най-престижния лицей за детегледачки. Norland College приготвя най-хубавите бавачки в света и един от студентите описа по какъв начин работи всичко там, пише Daily Mail.

23-годишната Матилда е трета година студентка в колежа със 130-годишна история. Една година образование коства 15 хиляди паунда и е доста мъчно да влезете в тази просветителна институция.

Принцът и принцесата на Уелс наеха бавачка от Norland College през 2014 г. Понякога е разпознаваема, до момента в който се разхожда с присъщата униформа, носена от дами, приключили колежа в Бат. Основателят на колежа Емили Уорд особено измисли забележима форма за приключилите, с цел да не бъдат комплицирани със прислужниците.

Матилда сподели, че е имала уроци безусловно по всичко: от часовете по самоотбрана до разпоредбите за къпане на дете.


23-годишната Матилда учи в Norland College Снимка: Социални мрежи

Тя стартира образованието си в Norland College през септември 2020 година и сега й остават 18 месеца учебно заведение.

Създадено през 1892 година, възпитаниците на влиятелното учебно заведение Бат се грижат за деца от най-богатите фамилии в света, в това число звезди и кралски особи.

Принцът и принцесата на Уелс наеха Мария Тереза ​​Турион-Борало, когато принц Джордж беше на осем месеца, а възпитаничката на Норланд в този момент се грижи и за трите им деца.


Мария Тереза ​​Турион-Борало е бавачка на децата на Кейт Мидълтън и принц Уилям Снимка: Getty Images

Рок звездата Мик Джагър е наел бавачката от Норланд Сали Арнолд да се грижи за щерка му Джейд, която в този момент е на 51 години.

Сега в третата си година в историческата институция, Матилда е разгърнала цялостната ширина на своята строга образователна стратегия, която включва над 1200 часа практическо образование.

" Да си част от марката Norland значи доста повече от образованието в елементарен университет. Имаш доста повече отговорност ", споделя Матилда.

Заедно със своята влиятелна тапия Norland, студентите печелят бакалавърска степен (с отличие) по обучение и грижи в ранна детска възраст и заплащат £15 740 на година и за двете квалификации.

„ Дипломата е доста научна, да вземем за пример имаме лекции за развиването на мозъка, където можем да забележим по какъв начин работи мозъкът на децата “, сподели Матилда.

„ Научаваме по какъв начин родителството се е трансформирало през годините с развиването на педагогичен подходи и подкрепящи теории и какъв брой надалеч е то от традициите, които сме виждали в предишното “, споделя Матилда и прибавя, че гост-лекторите им описват за неврологията, антидискриминационна политика, детска логика на психиката и други неща от най-голям клас, потребни за една бавачка.


Завършилите Norland получават доста оферти за работа Снимка: Фейсбук Norland College

„ Ще научите по какъв начин се подготвят приспособени млека, по какъв начин се сглобяват бебешки креватчета, по какъв начин вярно се подготвят вани за бебета, даже имаме уроци по самозащита “, сподели бъдещата бавачка.

В допълнение към готвенето, шиенето и оказването на първа помощ, на бавачките на Норланд преподават таекуондо, по какъв начин да ръководят моторна шейна и по какъв начин да заобикалят папараците.

През втората си година учениците се учат от каскадьор в Castle Combe Raceway в Wiltshire, който ги приготвя за всичко - от шофиране по заледена писта до справяне с евентуални похитители.

Колежът има строги правила: на студентите е неразрешено да пушат, пият и купуват алкохол в униформа на колежа, да посещават заведения за хранене за бързо хранене и да купуват кафе за себе си.



Формата на Norland College е известна по целия свят  Снимка: Фейсбук Norland College

Веднъж квалифицирани, детегледачките на Norland печелят приблизително £40 000 през първата си година на работа, като опитните детегледачки печелят до £100 000.

Те са толкоз търсени, че всеки приключил или завършващ получава няколко оферти за работа едновременно.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР