Известно е, че Алтман няма капитал в OpenAI, но неговите

...
Известно е, че Алтман няма капитал в OpenAI, но неговите
Коментари Харесай

Създателят на ChatGPT Сам Алтман стана милиардер – но не благодарение на OpenAI

Известно е, че Алтман няма капитал в OpenAI, само че неговите вложения в стартъпи като Reddit, Stripe и Helion въпреки всичко му завоюваха място в листата на милиардерите на Forbes.

Начело в листата е притежателят на първокласни артикули LVMH Бернар Арно, изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск, създателят на Amazon Джеф Безос и изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг.

Сам Алтман стана лицето на взрива на AI, когато компанията му пусна ChatGPT през 2022 година — само че той дължи своето положение от милиарди долари не на OpenAI, а на умните вложения в компании като Reddit, които неотдавна се появиха на Нюйоркската фондова борса, и разплащателната компания Stripe, чиято стойност сега се прави оценка на 65 милиарда $.

36-годишният бизнесмен също е вложил в обещаващи нови инициативи, като компанията за нуклеарна сила Helion и стартъп компанията Retro Biosciences, която работи върху технология, можеща да удължи човешкия живот с 10 години.

Алтман също е обвързван с плана Worldcoin — преди месец главният крипто токен на плана доближи най-високата си цена за всички времена от $11,82, а за последната година е повишен с общо 337,35%. Worldcoin е подготвен да даде на всеки човек на планетата цифрова идентификация и несъмнено количество криптовалута в подмяна на биометрични данни.

OpenAI, компанията, която направи Сам Алтман прочут, все още се прави оценка на 80 милиарда $. Миналата година той претърпя гражданска война в борда на стартъпите — и съвсем загуби позицията си на основен изпълнителен шеф, в случай че Microsoft не се беше намесил. Алтман и OpenAI също се борят със правосъдно дело от Илон Мъск, който е съосновател на компанията и сега твърди, че компанията се е отклонила от задачата си да „ служи за положителното на човечеството “ и вместо това се е фокусирала върху правенето на пари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР