Известно е, че ако приемате едновременно лекарства с алкохол, медикаментът

...
Известно е, че ако приемате едновременно лекарства с алкохол, медикаментът
Коментари Харесай

Лекарят съветва: Никога не смесвайте алкохол с тези лекарства

Известно е, че в случай че приемате по едно и също време медикаменти с алкохол , медикаментът може да ускори резултата на питието или противоположното. Понякога даже може да се стигне и до непредвидени странични резултати.

Химикалите в човешкия мозък поддържат внимателен баланс сред възбуждане и инхибиране. Твърде доста стимулиране може да докара до гърчове , а прекомерното инхибиране може да докара до меланхолия и седация

Алкохолът работи като забавя действието на мозъка .

Известно е, че смесването на алкохол с Метилфенидат , лекарство за ADHD (Синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност), усилва сърдечната периодичност и надлежно и риска от сърдечен удар. 

Ако пиете алкохол дружно с ибупрофен , може да получите неприятно храносмилане и стомашно кървене.

Алкохолните питиета също могат да създадат опиоидите, канабиса и риталина по-малко ефикасни. При банкет на парацетамол с алкохол съществува риск от съществени чернодробни затруднения.

В най-лошия случай последствията от смесването на алкохол и опиати могат да бъдат съдбовни . Комбинирането на лекарство, влияещо върху мозъка, с алкохол може да затрудни шофирането или работата с тежко съоръжение и да докара до акцидент.

Тези, които са изложени на максимален риск от взаимоотношение сред опиати и алкохол, са възрастните хора, дамите и слабите хора .

Лекарства с рецепта като бензодиазепини, опиоиди за болежка, антидепресанти, антипсихотици и някои антибиотиц и като метронидазол и тинидазол също не би трябвало да се смесват с алкохол. 

Ако приказваме за медикаменти без рецепта, тогава не би трябвало да приемате добавки за сън, против прилошаване при пътешестване, настинки и грип, алергии и болежка дружно с алкохол.

* Новинарските материали не могат да бъдат приравнени с лекарско наставление. Преди да вземете решение за вашето здраве, консултирайте се със експерт.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР