Известният ТV синоптик Емил Чолаков цъфна в „черния списък“ на

...
Известният ТV синоптик Емил Чолаков цъфна в „черния списък“ на
Коментари Харесай

Каква изненада?! Синоптикът Емо Чолаков лъсна в черен списък на длъжници, оказа се, че...

Известният ТV синоптик Емил Чолаков цъфна в „ черния лист “ на длъжниците на общината в Гоце Делчев, той е в графата с натрупалите задължения в размер сред 500 и 1000 лв. към общинската хазна за последните пет години. Оказа се, че звездата от дребния екран редовно не е плащал налога си за моторно транспортно средство /МПС/, което е записал в родния си град, написа struma.bg.

Баща му е началник на локалната конструкция на Съюза на пчеларите.

В същия лист е и концесионерът на сметището в Гоце Делчев Ламбрьо Донев, който преди дни съобщи капиталовото си желание да строи бензиностанция на повърхност 7.573 декара в региона на хаджидимовското село Копривлен. Тя ще разполага с три бензиноколонки, като едната ще е за тежкотоварни коли. Към нея ще има офис постройка. Оказа се обаче, че предприемачът дължи на общината над 2000 лв. налог МПС.

Собственикът на известното заведение „ Шапковата къща “ в с. Делчево Г. Шапков също е пропуснал да заплати налога за МПС.

Любопитното е, че в листата с длъжниците е и общинският консултант от ГЕРБ и ръководител на Комисията по устройство на територията и екология към Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Тунчев.

В същия лист е и задържаният предходната година за разпространяване на дрога Тодор Шопов.

Бившият пълномощник на болничното заведение в Гоце Делчев и претендент за неин началник доктор Иван Канелов също е пропуснал да си заплати налога за автомобила и дължи над 500 лв. на общината.

Стоматологът доктор Валентин Марин също лъсна в листата с длъжници. Той стана скандалноизвестен със стрелбата, която откри пред гоцеделчевски ресторант в новогодишната нощ през 2012 година. Тогава беше задържан и го грозяха до 5 години отнемане от независимост.

Собственикът на италианската обувна фабрика „ Пиерик “ Пиеро Агостини също е дебитор на община Гоце Делчев със сумата от към 500 лв..

Толкова дължи и водачът на Политическа партия ДОСТ в Пиринско Исмаил Джинджи от село Корница.

В „ черния лист “ е и транспортната компания „ Вълчев Ауто – Николай Вълчев “.

Сред най-големите длъжници за налог на недвижими парцели е един от първите хотелиери в Гоце Делчев и притежател на „ Маламовата къща “ Валери Маламов. От налози той е натрупал дълг в размер на над 5000 лв..

Над 3000 лв. би трябвало да заплати на общината и някогашният началник на общинската работа „ Териториално и селищно устройство “ Тодор Домузов.

Управителят на несъществуващото към този момент радио „ Неврокоп “ пък дължи налог в размер на 1000 лв..

Бившият концесионер на държавната автогара в Гоце Делчев – компания „ Динамо “, дължи над 15 000 лв. налози към общинската хазна за недвижими парцели и битови боклуци.

Най-големият дебитор в категория „ Фирми “ е „ Авто фантазии “ ЕООД на София Червенкова с над 30 000 лв. неплатен налог за недвижими парцели.

Припомняме, че при започване на месеца община Гоце Делчев съобщи на частен правосъден реализатор голям брой недобросъвестни данъкоплатци. Това се случи след решение на Общинския съвет и откакто длъжниците получиха неколкократно предложения за непринудено заплащане, само че не погасиха задълженията си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР