Известният светски хроникьор и пиар Евгени Минчев зае позиция в

...
Известният светски хроникьор и пиар Евгени Минчев зае позиция в
Коментари Харесай

Лорд Минчев брани паметника на съветската армия

Известният всемирски хроникьор и пиар Евгени Минчев зае позиция в отбрана на паметника на руската войска в София. Той разгласява коментар в профила си във фейсбук, озаглавен " Не безпокойте паметника! " и прикани монументът с вдигнатата високо във въздуха руска картечница " Шпагин " да не бъде пипан.

" Преди да благопожелавам 8-ми март на дамите, упорствам паметника на руската войска, както и всички налични монументи да не бъдат обезспокоявани. Това е тяхната роля - с великолепието и тишината си да припомнят за събития, съдействали с нещо за нацията или дали и урок.

Какво, прочее, смятате приятели и другарки да извършите на мястото на вероятно срутения монумент? Кравешкото л...но, което замести грандиозния монумент 1300 години България? Или базара за карначета, греяно вино и мартеници на мястото на Мавзолея? ", недоволства Лорда.

" Как по този начин самоуверено боравите с човешката памет, хорските пари и страсти, с които това е съградено? Някакви си, без три реда биография, онлайн читаци, решили да трансформират картата на паметта ни. Жалкото е, че на вас няма никой и в никакъв случай да издигне монумент, което може би като майсил драще дупетата ви. И какви пари ще потроши страната за този зулум, вместо да ги даде на деца, възрастни, нуждаещи се?



Издигнете, апелирам, монумент на капачките- ще съберете доста лайкове, само че никога- памет. Защото се позволява това неравновесие – едни да събират капачки пред човешката тъга, други да харчат национални пари за прищевките си ", написа още пиарът.

Той цитира строфи от съветска ария, написана от Алексей Фатянов: " Славеи, славеи, не безспокойте бойците. Нека малко поспят. " " Но къде тук славеи? Само гарван грачи, грозно, злокобно! Много е тъжно. Много сте тъжни. Дано се вслушате в гласа национален, гласът Божии ", приканва светският хроникьор и илюстрира коментара си с чернобяла фотография на монумента, сниман странично от една от алеите, където е ситуирано и студиото за документален спектакъл Vox Populi. 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР