Известният шеф готвач Андре Токев, който бе хванат да шофира

...
Известният шеф готвач Андре Токев, който бе хванат да шофира
Коментари Харесай

Андре Токев отива на съд

Известният началник готвач Андре Токев, който бе заловен да кара с 2 промила алкохол в кръвта по Околовръстното шосе в София, отива на съд.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 53-годишния готвач. Токев е карал след приложимост на алкохол, макар че към този момент е бил наказан за идентично закононарушение.

От държавното обвиняване споделят, че той е наказван неведнъж с административни санкции поради неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата.

В обвинителния акт е записано:

"На 31.10.2021 година към 18.00 часа в гр. София, по ул. „ Околовръстен път “, А.Т. бил спрян от служители на реда след получeн сигнал, че обвиненият е минал с управлявания от него автомобил през бордюр в края на улицата, което довело до деформиране на четирите джанти, изпускане на налягането на гумите му и друга техническа нередовност. А.Т. траял да кара автомобила и да криволичи с него по пътя. От допира на металните елементи на автомобила с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, само че обвиненият не спрял. Униформените му създали тест с „ Дрегер 7410+ “, който отчел позитивен резултат от 1,90 на хиляда промила алкохол в кръвта. А.Т. е съпроводен до болница, където направил кръвен тест, който отчел, че е карал с централизация на алкохол в кръвта 1,79 на хиляда. Това е наложило назначението и правенето на спомагателна правосъдна химико-токсикологична експертиза в профилираната химикотоксикологична лаборатория, която посочила, че обвиненият е карал с централизация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а точно 2,00 на хиляда ".

Предстои делото против известния началник готвач да продължи в Софийски областен съд.

Андре Токев беше спрян на Околовръстния път в София и арестуван от Столична дирекция на вътрешните работи по отношение на акция на Министерство на вътрешните работи против шофирането след приложимост на алкохол и опиати. В края на месец октомври той бе заловен да кара с 1,9 промила алкохол в кръвта.

По закон, при над 1.2 промила се носи наказателна отговорност.

От прокуратурата тогава оповестиха, че Токев е бил арестуван по време на изпитателен период по присъда отново за шофиране в нетрезво положение.





Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР