Известният само допреди година с бурния си нощен живот български

...
Известният само допреди година с бурния си нощен живот български
Коментари Харесай

Ройтерс: На Българското Черноморие цари пълен апокалипсис

 Известният единствено допреди година с бурния си нощен живот български курорт Слънчев бряг сега наподобява като нереален град, в който туристите се броят на пръсти, предава в собствен репортаж организация " Ройтерс ".

След като пандемията на ковид затвори граници, приземи полетите и принуди хората да си стоят у дома, единствено шепа курортисти събират загар край стотиците неотворени чадъри и недокоснати шезлонги по 5-километровата плажна линия със златен пясък, написа международната организация.

" Не помня нищо сходно “, сподели Румен Мончев, притежател на хотел на брега на морето. " Ако оцелеем през тази година, това  ще е супер добре. " Мончев е понижил цените с над 30%, вложил е в загради сред обособените маси в трапезарията и даже е наел " COVID-19 шериф “, който да следи непрестанно за здравословната сигурност на гостите. Въпреки това от групата от 160 унгарци, които той очаквал да пристигна предходната седмица, пристигнали единствено тридесет и трима.

Туризмът дава към 12% от брутния вътрешен артикул на България и обезпечава избавителна претовареност за хиляди хора в най-бедната държава-членка на Европейския съюз, напомня " Ройтерс ".

За да избави нещо от летния ваканционен сезон, държавното управление предлага дотации за чартърни полети и понижени такси за концесионерите на плажовете, тъй че те да оферират по-евтини чадъри и шезлонги и в това време да поддържат брега безопасен и дезинфекциран.

Въпреки това пандемията е понижила плануваните чартърни полети до черноморските летища във Варна и Бургас с 35% по отношение на 2019 година Подобен спад се чака и при постоянните полети, сподели министърът на туризма Николина Ангелкова.

Над 9 милиона задгранични туристи посетиха България през предходната година, а преди COVID-19 Ангелкова предвиждаше 10% растеж през 2020 година " Очаквахме най-хубавото лято до момента. За страдание, това към този момент не е на дневен ред “, сподели тя, представена от " Ройтерс ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР