Известният съдебен репортер от БНТ Иво Никодимов разкри, че е

...
Известният съдебен репортер от БНТ Иво Никодимов разкри, че е
Коментари Харесай

След репортаж за Бобоков, заплашили журналиста Иво Никодимов

Известният правосъден кореспондент от Българска национална телевизия Иво Никодимов разкри, че е получил необичайно известие от чужд. Предупреждението било изпратено малко след репортажа му по делото Бобокови.

По случая към този момент се самосезира прокуратурата, а от Асоциацията на Европейските публицисти (АЕЖ) настояха също за следствие за възможната опасност за живота на Никодимов.

Самият Никодимов показа за случая на 2 юли сутринта.

"На 25 юни вечерта, безусловно минути откакто се излъчи репортажа с предприемача Пламен Бобоков, получих на вайбър следния другарски съвет:
"Разбирам, че си публицист, а не изкопчия, само че ще си разреша да ти дам другарски съвет: не върви в Борисовата градина и се движи измежду хора. Приятна вечер ". Може да е инцидентно, може да е доброжелателно - сами преценете ", написа той във фейсбук.



От АЕЖ пък подчертаха, че това е втори сходен случай след заканите против Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Изписаха Иво Никодимов от ВМА

"Това би могло да се пояснява като опасност, поради обстоятелството, че преди близо три години Никодимов заяви, че е бил атакуван от незнайни в Борисовата градина. АЕЖ още тогава изиска цялостно следствие и в този момент настояваме правоохранителните органи да разкрият до каква степен е стигнало следствието, има ли оголен причинител и предаден ли е на съд ", означиха от там.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР