Известният руски лекар и ТВ-водещ, д-р Александър Мясников, говори в

...
Известният руски лекар и ТВ-водещ, д-р Александър Мясников, говори в
Коментари Харесай

Д-р Мясников даде РЕАЛНИТЕ показатели за кръвно в нормата – изобщо не е 120/80!

Известният съветски доктор и ТВ-водещ, доктор Александър Мясников, приказва в своя Telegram канал за нормите в кръвното налягане. Оказа се, че индикаторите, които сме привикнали да считаме за „ идеални “, от дълго време към този момент не важат за такива.

Според доктор Мясников в момента идеалният индикатор за кръвно налягане към този момент е 110 на 70, а не нормалните 120 на 80, за които всички знаем.

Нормалното кръвно налягане през днешния ден е под 120/80.

120/80-129/80 – прехипертония. 130-139 до 80-89 към този момент е начален етап на хипертония. 140 до 90 и повече е към този момент 2-ри етап на артериална хипертония (хипертония) ”, написа той.

В същото време лекарят посочи, че естествените индикатори могат да се трансформират, в случай че човек има диабет и бременност. При спортистите налягането от 100 до 60 или 90 до 50 милиметра живачен дирек става всекидневно.

Експертът предлага премерване на индикатори единствено в положение на цялостна отмора три пъти поред. Преди да започнете измерванията, би трябвало да седнете безшумно най-малко пет минути и по-късно да продължите с процедурата.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР