Известният руски ансамбъл Хорът на Турецкий в тази трудна пандемична

...
Известният руски ансамбъл Хорът на Турецкий в тази трудна пандемична
Коментари Харесай

Хорът на Турецкий ще пее на 1 ноевмври в Пловдив, на хълма на Альоша

Известният съветски отбор „ Хорът на Турецкий ” в тази сложна пандемична година направи невъзможното - по време на затворените граници сред страните обиколи за 10 дни половин Европа с музикалния план „ Песни за успеха “.
„ Хорът на Турецкий ” дружно с дамската му групировка SOPRANO ще пее и у нас на 1 ноември 2020г., от 14 часа на паметника на Альоша в Пловдив.
„ Това е същинско знамение! Почти никой от обкръжението до последно не вярваше, че това е допустимо. Трудната работа на екипа,  бих споделил дебелоглав в положителния смисъл на думата, силата на мисълта, вярата и, несъмнено, поддръжката на Бог ни оказа помощ да се озовем в този сложен миг на централните площади в Европа с турнето „ Песни на успеха . Пътувахме през 6 страни и 8 града - Виена, Братислава, Будапеща, Любляна , Торино, Рим, Дрезден и Берлин . Специални благодарности на държавното управление на Москва, Министерството на външните работи на Руската федерация за тяхното доверие и поддръжка, както и на нашите задгранични сътрудници “, споделя Михаил Турецкий, създател и продуцент на групите.
Проектът „ Песни на успеха “ съществува от 5 години. Тази година артистите го осъществ яват под мотото „ Музика за мир и здраве “. Музикантите  отбелязват, че актуалността на сходни събития тази година е специфична. Такива концерти облекчават общественото напрежение у хората, зареждат ги с позитивни  емоции . Градовете бяха домакини и на онлайн лъчение, което притегли към 1 милион фенове по време на турнето.
„ Музиката лекува! Въпреки обстоятелството, че в този момент на концертите множеството фенове са с маски, ние към момента виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, овации. Чувстваме реципрочност. Те се нуждаят от този балсам! Хората са щастливи. Заедно изпълняваме молитвата за мир и здраве на седем  езика ”- споделят солистите на хора.
" Песни на успеха " е план на държавното управление на Москва, подсилен от Министерството на външните работи на Руската федерация. През 2020 година задгранични сътрудници поеха специфична самодейност при организирането на събития.
„ Преди 75 години нашите предшественици ни дадоха спокойно небе над главата. Сега сме изправени пред ново историческо предизвикателство - пандемия. Но съм сигурен, че дружно ще преодолеем всичко. Тази обиколка е като минно поле в смисъл, че разпоредбите, наредбите, зоните на COVID-19 в страните се сменят всеки ден. И всички ние се опитваме да се приспособяваме към това. Няколко дни преди старта на турнето концертът в Прага беше анулиран, заради внезапното утежняване на епидемиологичната конюнктура в града, а към този момент по време на обиколката, площадът в Братислава се промени за един ден поради новите словашки разпореждания. На всеки 72 часа целият ни екип правеше Коронавирус тест навръх сцената след концерта. Условията са спартански. Но изкуството изисква жертви. Правилата за феновете също са се трансформирали. Сега има място за сядане, обществена отдалеченост, безвъзмездна предварителна регистрация за събития и стеснен брой места на площада “, акцентира Турецки.

Нестандартната обстановка през 2020 година изпрати тествания и изисква от артистите от време на време ексцентрични спонтанни решения... И по този начин, на концерт в Рим, няколко минути преди началото на сцената ненадейно падна проливен дъжд, водна бомба, която унищожи безусловно цялото съоръжение - екрани, тон, светлина, повреди и седалките. В такава атмосфера концертът не можеше да се организира и артистите приютиха публиката в голям хангар, където проведоха спонтанен концерт - единствено с живи гласове, акапела.
„ Невероятно, никой не си отиде. До последната ария хората пееха с нас! Имахме невероятна синергия и концертът се оказа доста прочувствен ” - споделят солистките от арт група SOPRANO.
За първи път планът " Песни на успеха " се състоя преди 5 години в Москва на хълма Поклонная, където събра рекордните 150 000 души. След това, през 2017 година, изпълнихме  „ Песни за успеха ” в Берлин на централния площад, събирайки 20 000 фенове и 8 милиона гледания в интернет. Даде ни голям подтик! Проектът ни се трансформира в интернационален маратон. През 2018-2019 година „ П есни за победа та ” бяха изпълнени на 2 континента в 14 страни по света - Австрия, Франция, Италия, Германия, Съединени американски щати, Канада, Китай и други
Концертът на хор „ Турецкий ” при паметника на Альоша в Пловдив ще бъде с оптимален потенциал от 1 000 фенове. Организаторите ще обезпечат спазването на всички предписани противоепидемични ограничения, обществена отдалеченост и носене на маски.
Концертът е безвъзмезден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР