Известният румънски писател Мирча Картареску е следващият гост на програмата

...
Известният румънски писател Мирча Картареску е следващият гост на програмата
Коментари Харесай

Румънският писател Мирча Картареску ще гостува в Пловдив

Известният румънски публицист Мирча Картареску е идващият посетител на програмата Европейски писателски срещи в Пловдив, оповестяват уредниците от " Жанет-45 ". Разговорът му с читателите ще бъде на 5 септември, вторник от 19.30 ч. в галерията " Енчо Пиронков " в Старинен Пловдив.

Картареску е едно от огромните имена на актуалната румънска и европейска литература. Той е създател на 30 книги с лирика, прозаичност, есета и журналистика и е превеждан на 22 езика. У нас са излезли неговите сборници и романи " Носталгия ", " Защо обичаме дамите ", " Ослепително. Лявото крило ", " Ослепително. Дясното крило ", както и интегралното издание на трилогията " Ослепително ". Подготвя се издаването и на последната му белетристична книга " Соленоид ".

Картареску е притежател е на редица литературни награди в Румъния, Молдова, Италия, Германия, Сърбия, Швейцария, Испания и Австрия. Той е гостувал няколко пъти у нас, последно на Софийския панаир на книгата и литературния фестивал през 2014 година " Дебелите книги са очарователни тъкмо тъй като не ги чете никой. Нечетивността е качеството, което най-вече оценявам в една книга. Мечтая за книга, нечетивна като камъните, като облаците, като хората. Ако аз самият схвана елементи от това, което пиша, съм изцяло задоволен. На света има задоволително книги, които всеки може да разбере ", сподели той тогава в изявление на преводача Иван Радев за " Дневник ".
Първото събитие на програмата " Европейски писателски срещи - 2017 " бе гостуването на исландския публицист Йон Калман Стефансон през юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР