Известният предприемач в областта на новите технологии Илон Мъск представи

...
Известният предприемач в областта на новите технологии Илон Мъск представи
Коментари Харесай

Илон Мъск представи два прототипа на хуманоидния робот Оптимъс

Известният бизнесмен в региона на новите технологии Илон Мъск показа два прототипа на хуманоидния робот " Оптимъс " на особено събитие в Калифорния. Компанията на Мъск възнамерява в бъдеще да пусне робота в серийно произвеждане.

 

" Целта ни е да създадем сполучлив хуманоиден робот, колкото е допустимо по-скоро. Проектирахме го при същите правила, което прилагаме при създаването на колите, с склонност за произвеждане, с цел да сме в положение да го вършим в всеобщи серии, при по-ниска себестойност и висока отговорност. “

 

С тези думи Илон Мъск оповести публично първия настоящ първообраз на " Оптимъс ", откакто показа концепцията си за него преди повече от година.

 

Хуманоидният робот се появи внимателно на сцената, поздрави публиката, вдигайки ръце.

 

Служителите демонстрираха и по-усъвършенстван първообраз, с по-малко открити кабели, който обаче към момента не може да върви.

 

Мъск означи, че светът към този момент познава и по-сложни роботи,  които обаче не се движат сами и са доста скъпи и призна:

 

" Предстои ни доста работа за рационализиране и изпитване на " Оптимъс ", а тук виждате просто версия номер 1 ".

 

В дълготраен проект роботът би трябвало да стане необятно наличен с цена от към 20 000 $, а производството да доближи милиони единици.

 

 

Източник БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР