Известният по целия свят маркетплейс Amazon анонсира началото на доставката

...
Известният по целия свят маркетплейс Amazon анонсира началото на доставката
Коментари Харесай

Amazon е в готовност да започне доставки на стоки чрез дронове

Известният по целия свят маркетплейс Amazon анонсира началото на доставката на артикули с дронове в калифорнийския град Локфорд. Компанията тества безпилотни доставки от няколко години и в този момент чака зелена светлина от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) за пускане на комерсиалния план.

Компанията дава обещание образуване на въздушни доставки от съвсем десетилетие, само че до момента системата й сподели редица дефекти при тестванията – в това число голям брой произшествия на мини-дроновете. Сега обаче представителите на маркетплейса са много уверени в триумфа на плана. До края на тази година жителите на Локфорд ще могат да получават пратки със артикули – съгласно Amazon, каталогът от налични за доставка артикули има хиляди разновидности. Най-вероятно приказваме за не прекомерно тежки товари с тегло не повече от няколко кг.

От Amazon оповестяват, че компанията усъвършенства своята система за отбягване на трудности и работи, с цел да разреши на операторите да летят с дронове отвън зоната на видимост. В същото време доставката с дронове в Съединени американски щати би трябвало да бъде утвърдена от FAA – Amazon към този момент получи документи за даване на търговски услуги за доставка на артикули, дружно с компанията Wing и UPS, благосъстоятелност на Alphabet. В бъдеще, FAA би трябвало да удостовери, че интервенциите в Локфорд дават отговор на условията на Закона за националната политика на околната среда.

Бившият основен изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос анонсира доставките с дронове още през 2013 година, а през 2019 година компанията преработи дрона с отвесно политане Prime Air, само че планът по този начин и не се осъществя. Програмата претърпя неуспехи през последните години. И по този начин, единствено за четири месеца на опити с доставки в град Пендълтън (Орегон, САЩ) имаше пет конфликта. Бивши чиновници оповестиха пред пресата, че се пробват да извършват програмата с ускорени темпове, а тези, които са повдигнали въпроси по отношение на сигурността на употребата, просто са били уволнени.

Дроновете трябваше да създадат същинска гражданска война в региона на доставката на артикули в градовете – компании като Amazon, Wing или Walmart дават обещание да основат огромни услуги в близко бъдеще. Вместо това, технологията се тества в дребни провинциални места, където контролът на FAA не е засилен.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР