Известният пловдивски художник и общественик Атанас Хранов е бил наръган

...
Известният пловдивски художник и общественик Атанас Хранов е бил наръган
Коментари Харесай

Извънредно и първо в БЛИЦ: Наръгаха с нож известен пловдивски художник!

Известният пловдивски художник и държавник Атанас Хранов е бил наръган с нож тази нощ в бар на Малката Главна в града под тепетата, научи извънредно БЛИЦ от свои източници.

За благополучие създателят не е съществено потърпевш, няма заплаха за живота му. Тази нощ към 3 часа 56-годишният Хранов и 30-годишен мъж се скарали. За в този момент не е ясно за какво е зародил абсурда. Предполага се, че е имало приложимост на алкохол. Веднага е бил подаден сигнал в полицията, ченгетата арестували нападателя за 24 часа. На художника е оказана здравна помощ. Образувано е досъдебно произвеждане. Уведомена е районната прокуратура.

Атанас Хранов е роден 1961 година в Пловдив. Завършва Средното учебно заведение по изкуства в Котел и през 1987 година Национална художествена академия компетентност „ Резба” при професор Антон Дончев. Работи в региона на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете. Характерни за създателя материали са дърво, ръчна хартия, платно, бронз, сребро и полимерна мазилка върху железна структура. Автор е на над 40 независими изложения, взе участие в голям брой общи начинания и кураторски плана.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР