Известният писател и драматург Борис Акунин сподели в Telegram канала

...
Известният писател и драматург Борис Акунин сподели в Telegram канала
Коментари Харесай

Обикновен сталинизъм - спират продажбата на книга на критик на Путин, името му изчезва от афиши за театър

Известният публицист и драматург Борис Акунин показа в Telegram канала си, че прокуратурата притиска театрите да смъкват името му от афишите със спектаклите. Той схванал за това след телефонен диалог с един от театрите, в които се играе режисура по негова книга, при който са го попитали дали е склонен с това.
 
" Прокуратурата предлага настоятелно името на създателя да бъде отстранено, в противоположен случай ще има неприятности. Какво да вършим? – ме попитаха от нещастния спектакъл. – Да махнем името или да свалим спектакъла? ".
 
 Постът в Telegram на Борис Акунин Постът в Telegram на Борис Акунин Източник: Скрийншот/Telegram
Акунин дал разрешение името му да бъде свалено, с цел да могат спектаклите да продължат да се играят. Той напомня, че не получава средства за театралните версии на свои творби.
 
Борис Акунин подлага на критика дейностите на държавното управление още от 2000 година, а след началото на нашествието в Украйна се разгласи обществено срещу. През юли 2022 година списание " Млада армия " изтегли от продажба книга на Акунин, а през есента името на писателя изчезна от афишите на Руския научен юношески спектакъл, където се играят четири спектакъла по негови творби.
 
Художествените ръководители на театрите обясниха това с дейностите на управляващите. Акунин не живее в Русия от няколко години, домът му е в Лондон.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР