Известният нефролог от Александровска болница проф. Борис Богов е уволнен

...
Известният нефролог от Александровска болница проф. Борис Богов е уволнен
Коментари Харесай

Александровска уволни проф. Борис Богов и като лекар

Известният нефролог от Александровска болница проф. Борис Богов е уволнен и като доктор. 

За изненадващото освобождение претекстове не са посочени. Запознати оповестиха, че в петък професорът е бил извикан от управлението и му е даден за сключване документ, съгласно който даже няма предупреждение за уволнението.

Лекари от " Александровска " настояват, че проф. Богов е отказал да подпише документа, и евентуално юристите му ще оспорват уволнението.

Самият професор не бе открит за коментар, предадоха от  " 24 часа ". Все още няма и публично пояснение от управлението на " Александровска ".

Уволнението беше предстоящо, продължава изчегъртването, споделиха още сътрудниците на нефролога.

Още в първите дни на поста служебният министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в Александровска болница, където проф. Богов беше шеф, официално поради сигнал на един от членовете на борда доцент Александър Оскар, който през последните 4 години беше в ръководството на лечебното заведение.

На 13 септември беше уволнен и някогашният началник на незабавната болница " Пирогов " проф. Асен Балтов. Той самият заяви за непредвиденото си уволняване във Facebook, където написа:  " Уволнен! След 21 години работа в Пирогов! ",

Балтов беше освободен от поста на шеф поради нарушавания, открити от инспекция на НЗОК в лечебното заведение, а за шеф бе назначен проф. Иван Поромански.

Той изясни, че е научил от медиите за уволнението си.

По думите му нито една от аргументите, посочени за неговото уволняване, не са потвърдени, а точно, че след осъществена инспекция са открити безпричинно получени суми в размер на общо над 1 млн. лв..

" Категорично считам, че имаше един сюжет, който се развиваше още първоначално, когато Кацаров взе поста ", акцентира Балтов.

Той е уволнен дисциплинарно от " Пирогов " в качеството си на " доктор, ортопедия и травматология ".

През юли управлението на незабавната болничното заведение беше сменено от здравния министър Стойчо Кацаров с претекста за осъществени злоупотреби и точене на Здравната каса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР