Известният кулинар Андре Токев, който призна вината си, че е

...
Известният кулинар Андре Токев, който призна вината си, че е
Коментари Харесай

Той се споразумя и сега: Къде отива шеф Токев, в затворническата кухня ли?

Известният кулинар Андре Токев, който призна виновността си, че е карал в пияно положение, ще прекара сред две седмици и месец в приемното поделение на Софийския затвор, а по-късно затворническата администрация ще реши къде да го прати, с цел да изтърпи и останалата част от наказването си.

То е 7 месеца за това, че през октомври предходната година кара на столичното Околовръстно шосе след приложимост на алкохол, и още три месеца, че карал пийнал, само че във Варна преди този момент.

Шеф Токев обаче няма да е в пандиза 10 месеца, тъй като от тях се приспада времето, през което е бил под домакински арест - от 11 ноември до момента, както и 72-та часа задържане под стража, директно откакто пътните служители на реда го спипаха зад кормилото почерпен.

Така че почти общото му наказване ще е към 8 месеца - до към края на лятото.

Най-вероятно въпросните месеци топ готвачът ще ги прекара в затворническото общежитие от открит вид в " Казичене ", защото има лека присъда. През това време фамозният кулинар евентуално ще има опция да изяви и качествата си в кухнята, защото в пандиза лишените от независимост сами подготвят храната си.

В сряда началник Токев подписа съглашение с прокуратурата, което беше утвърдено от арбитър от Софийския областен съд. Споразуменията не се апелират и стачкуват, а незабавно влизат в действие.

Това обаче не значи, че още същия ден той е бил откаран към пандиза. Споразумението първо би трябвало да бъде изпратено на прокуратурата, а оттова на правосъдната защита, която да води Токев в мястото за отнемане от независимост, разкрива " 24 часа ".

Според закона той първо ще бъде настанен в приемното поделение, което се намира в корпуса на Софийския затвор. Целта е лишените от независимост да се приспособяват към обстановката. През това време им се прави досие, в което се дава оценка на риска.

По силата на съглашението началник Токев би трябвало да заплати санкция от 450 лева в интерес на страната, както и разходи по делото в интерес на Столична дирекция на вътрешните работи - 553,50 лева Също по този начин остава без брошура за година и 6 месеца.

Сега съдът привежда в осъществяване и отсроченото наказване на районния съд във Варна в размер на 3 месеца отнемане от независимост. Причината - той е заловен да кара пийнал в София, до момента в който е бил в изпитателен период.

Токев карал своя бял пикап във Варна, когато за инспекция го спрели служители на реда от локалното 5-о районно управление (на МВР). Дрегерът отчел, че е пийнал. Той отишъл за кръвна експертиза и тя удостоверила 1,6 промила алкохол в кръвта.

Тогава кулинарят се признава за отговорен и отново подписва съглашение с прокуратурата. Наказан е с 3 месеца отнемане от независимост, само че условно, а изпитателният период е избран на 3 година Взели му и книжката за 4 месеца.

Въпреки това началник Токев още веднъж сяда зад кормилото на същата кола и още веднъж пийнал, само че този път в София. Андре кара същия пикап рисково и пийнал в интензивния трафик на Околовръстното шосе в края на октомври м.г.

На фрагментите, публикувани в обществените мрежи, се видя по какъв начин кара близо километър, единствено по джанти. Минава от платно в друго без причина, а при завоите елементи от гумите изпадат по пътя.

Малко преди да бъде спрян, от колата излизат и искри. Екшънът е сниман от видеорегистратор на различен водач. Граждани подали няколко сигнала на тел. 112 за автомобил, който криволичи по пътя, а служителите на реда от Столична дирекция на вътрешните работи незабавно го спрели. Взели книжката на Токев и го питали какво се е случило.

" Спуках гума ", споделил звездата от предаването " Мастършеф ". Още с приближаването до автомобила катаджиите забелязали, че три от гумите му са спукани, а дясната задна е без колело.

Тогава униформените усетили, че мирише на алкохол, и го тествали с дрегер, който отчел 1,9 промила, кръвната проба обаче заковала тъкмо 2 промила.

" Съзнавам, че не е задоволително единствено да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви давам обещание, че ще работя за възобновяване на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър преподавател от живота в устрема си да се изправим. Макар и от време на време по сложния метод. Случилото се е неприемливо и мога единствено да благодаря на Господ, че резервира живота ми и не навредих на други с изключение на на себе си " - по този начин Токев се извини след случая във Фейсбук.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР