Известният комик и телевизионен водещ Димитър Рачков е спечелил дело

...
Известният комик и телевизионен водещ Димитър Рачков е спечелил дело
Коментари Харесай

Рачков спечели дело за клевета и обида

 Известният комедиант и ефирен водещ Димитър Рачков е спечелил дело за клюка и засегнатост, водено против него от строител за 5000 лв. - като непълен предстоящ иск от 487 000 лв.. Именно поради това дело в края на 2019 година е натрапен запор върху дружествения дял във компанията му " Димитър Рачков " ЕООД, който до през днешния ден не е вдигнат, сочи информация в Търговския указател. Запорът е натрапен от строителната компания " Еднофамилни къщи " ЕООД на Валентин Добрев.   Причината – следствие в поредност от излъчвания в " Господари на ефира " по Нова телевизия, излъчени в края на 2017 година.

" През 2017 година към нас се обърнаха две фамилии. Те са се доверили на Валентин Добрев за строителството на своите къщи. След като строителят известно време е работил по тях, по разнообразни аргументи той е прекъснал работа. Това ги кара да потърсят подпомагане от съда и от " Господари на ефира ". Години по-късно, през 2019 година господин Добрев завежда каузи против " Глобал Вижън ", Ева Веселинова и Димитър Рачков.

Тъй като продуцент на " Господарите " е друга компания, искът против " Глобъл Вижън " не е почетен от съда. Исковете против Рачков и Ева са частични при обща търсена от строителя сума, възлизаща на близо 500 000 лв. ", оповестява " Gospodari.com ".

" Строителят губи делото против Димитър Рачков и е наказан да заплати 1200 лв. за правосъдни разходи. Междувременно обаче е сложил запор над дружествените дялове на артиста в неговата компания. По същия метод под запор са и дяловете на Ева Веселинова в нейните компании, а делото против нея към момента не е стигнало до първо съвещание. Именно за тези запори Добрев изпраща информация до разнообразни медии – без обаче да спомене, че е изгубил делото против Димитър Рачков, както и доста каузи против собствен клиент ", допълват от уеб страницата.

" Господарите " прецизират, че откакто Добрев водил общо 12 каузи на разнообразни инстанции и против клиента си Тодор Белев, той е изгубил всички каузи досега. Така дължи правосъдни разходи на стойност повече от 10 000 лв.. По думите на Тодор Белев, съществена причина това да се случва е дупка в законодателството, позволяваща всеки да може да завежда искове за налагане на запори на сметки на физически и юридически лица след импортирана такса в избран от съда размер.

Конкретно против Димитър Рачков делото е заведено поради изразено мнение, че шефът на " Еднофамилни къщи " Валентин Добрев " употребява институциите като средство за тормоз ", че сдружението не престава с " издевателството на клиенти ", че бил наименуван " неточният строител Добрев ". Оплакването е също, че в интернет страницата на предаването е качен видеофайл, а под него бил изписан следният текст: " Скъпи другари, отново обръщаме внимание на тематиката с неточната строителна компания на господин Добрев. Той се оплете в нелепи пояснения за неизпълнените си отговорности и издевателството над редица клиенти ".

Пред съда Добрев твърди, че Рачков е разгласил обществено позорни условия посредством медията с най-голяма гледаемост в часовия диапазон на лъчение на предаването, както и посредством Facebook. Според него, това довело до уронване на положителното име и известност на самото сдружение. Заявил е, че голям брой от дългогодишните клиенти на сдружението са спрели да вършат поръчки към него, тъй като са изпитвали боязън, че ще станат обект на машинация, който бил подбуден от изявленията на Рачков.

Партньори на сдружението отказвали да му доставят материали, тъй като се страхували, че няма да им бъде заплатено. Повечето му контрагенти напълно прекратили кореспонденцията и комерсиалните си връзки с него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР