Известният информатор на Световната антидопингова агенция (WADA) Григорий Родченков е

...
Известният информатор на Световната антидопингова агенция (WADA) Григорий Родченков е
Коментари Харесай

Разкрилият допинговата програма на Русия опитал да се самоубие

Известният осведомител на Световната антидопингова организация (WADA) Григорий Родченков е направил опит за самоубийство в жилището си във Вашингтон , настояват съветските медии.

Източник на информацията е Александър Йонов, който е вицепрезидент на съветското поделение на Международния комитет по правата на индивида.

Йонов прецизирал, че негови сътрудници в комитета от Съединени американски щати са го уведомили за опита за самоубийство на Родченков. Според Йонов тези данни са били деликатно скрити от американските специфични служби .

 Путин персонално разпоредил държавната допинг стратегия на Русия
Путин персонално разпоредил държавната допинг стратегия на Русия

Това твърди Григорий Родченков

Според наличната информация случаят е станал на 19 юни. След като опитал да се самоубие, Родченков е бил приет в болница в психо-неврологична клиника във Вашингтон.

Йонов твърди, че Родченков в този момент може да бъде изложен на огромен напън от ФБР и американските управляващи , които биха могли да са причина за случая.

 Руското държавно управление директно подпомагало спортистите да вземат допинг
Руското държавно управление директно подпомагало спортистите да вземат допинг

Това излиза наяве от отчет на самостоятелна комисия

Руснакът Григорий Родченков, който разкри подкрепяната от страната стратегия за допингиране на съветските спортисти, твърди, че съветският президент Владимир Путин персонално е разпоредил заговора.

" Разбира се, че всичко това пристигна от върха, от президента ", разкри Родченков, допълвайки: " Защото единствено президентът може да задейства контраразузнавателната спецслужба ФСБ за такава специфична задача. "

Родченков е някогашен шеф на антидопинговата лаборатория в Москва, който избяга в Съединени американски щати през 2016 година, изтъквайки, че се опасява за живота си след неочакваната гибел на двама високопоставени чиновници от съветската антидопингова организация.

На Русия ѝ беше неразрешено да взе участие на Зимните олимпийски игри в Южна Корея, както и на Параолимпийските игри.

Родченков също по този начин съобщи, че е уверен, че Путин е бил осведомен за всички детайлности от допинг програмата на Виталий Мутко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР