Известният германски политолог Кристиан Хаке смята, че Германия трябва да

...
Известният германски политолог Кристиан Хаке смята, че Германия трябва да
Коментари Харесай

Германски политолог: Германия би трябвало да има ядрени оръжия на фона на разногласията със САЩ

Известният немски политолог Кристиан Хаке счита, че Германия би трябвало да има лично нуклеарно оръжие поради политиката, която води американският президент Доналд Тръмп, съобщи ТАСС, като се базира на в. "Велт ам зонтаг ".

Хаке съобщи в публикация, оповестена от немското издание, че Германия за първи път от 1949 година би трябвало да одобри, че "ядреният чадър " на Съединени американски щати не я пази от набези на други страни.

"Принципът "Америка преди всичко " докара до това, че съдружниците ненадейно се трансфораха в баласт. След като президентът Тръмп потъпква главните полезности и ползи на Запада, Съединени американски щати губят ролята на основна мощ на Запада ", съобщи политологът, който дефинира дипломацията на Тръмп като "популистка ".

"Американските гаранции за въздържане (на вероятен противник) от ден дневно заслужават все по-малко доверие ", счита той. Според него "сега Германия е беззащитна, ако възникне изключителна обстановка ".

По думите му Германия би трябвало да "мисли и работи предвид на бъдещето ", с цел да може да "възпре всеки вероятен агресор посредством нуклеарно оръжие ".

Заместник-председателят на парламентарната група на Свободната демократическа партия в Бундестага Александер граф Ламбсдорф обаче се разгласи срещу тази концепция.

"Не единствено тъй като следователно ще би трябвало да напуснем Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия, а и тъй като Договорът за окончателното споразумяване във връзка с Германия дефинира граници за военния капацитет на Германия. Нашите съседи са отдавали на това огромно значение поради историята ни ", съобщи той пред "Велт ам зонтаг ".

Според него е належащо "открито да се разисква тематиката за нуклеарните оръжия ", само че сдобиването на Германия с тях може съществено да подкопае съществуващия международен ред, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР