Известният геополитическият анализатор Боян Чуков коментира в своя профил във

...
Известният геополитическият анализатор Боян Чуков коментира в своя профил във
Коментари Харесай

Боян Чуков: Мустафа Карадайъ преди две години тръгна плавно по пътя на Лютви Местан

Известният геополитическият анализатор Боян Чуков разяснява в своя профил във Facebook оставката на към този момент някогашния ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той е безапелационен, че протичащото се за следващ път потвърждава, че Движение за права и свободи се е утвърдила като българска политическа групировка.

Ето какво написа още той:

„ Както се очакваше Мустафа Карадайъ подаде оставка. Ахмед Доган взе в свои ръце кормилото на Движение за права и свободи до февруари 2024 година Промяната е значима за стабилността на вътрешнополитическата конюнктура в страната. Предвид историята на партията, отстраняването на досегашния водач е следващото доказателство за това, че Движение за права и свободи е българска политическа групировка. Въпреки неоснователните патриотарски обвинявания!

Движение за права и свободи внася непоклатимост и предсказуемост във вътрешната и външна политика на България. Мустафа Карадайъ преди две години потегли гладко по пътя на Лютви Местан.

Явно на двамата не им е реализирано главно персонално качество. И двамата не правят оценка действително и не устоят на „ ласкавия “ взор от страната на нашата югоизточна съседка. И се объркаха. Започнаха да се самонадценяват и това се отрази отрицателно на връзките им със съпартийци и публицисти. Заеха се да изкриват вярната „ партийна линия “.

Мустафа Карадайъ и Лютви Местан се подлъгаха, че може да промени заложения краен адрес в партийния GPS.

Лидерът на Движение за права и свободи може да върти кормилото, само че е съдбовно да се пробва да получи „ пипа “ в завещание надъхан GPS.

И в двата случая Ахмед Доган дружно с опитните депесарски фрагменти ги отстраниха уверено и елегантно от партийното кормило. А груповият партиен GPS ще продължи да води Движение за права и свободи в вярната посока. Партията разполага с доста грамотни и опитни фрагменти.

Много от тях могат да поемат с лекост водачеството в Движение за права и свободи. Изборът е огромен.

Няма да има никакво кадрово разтърсване. А до тях фигури като Ахмед Доган, Юнал Лютфи и други ще продължат да работят за запазването на континуитета в в началото заложената партийна линия. Движение за права и свободи още един път потвърди, че е българска политическа партия и има своето непокътнато място в ръководството на българската страна. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР