Известният диетолог Елена Кален сподели в интервю, че при липса

...
Известният диетолог Елена Кален сподели в интервю, че при липса
Коментари Харесай

Тези храни причинияват безсъние

Известният диетолог Елена Кален показа в изявление, че при липса на задоволително първокласен сън имунитетът " пада ", а хормоните на напрежението постоянно се натрупват в тялото.

Има редица известни храни, които влизат в менюто ви за вечеря и могат да повлияят отрицателно на дълбочината и качеството на съня.
Този потребен плод може да аргументи бодърствуване
Качественият сън е значим за възобновяване на организма, преструване на имунната система, регенерация и положително здраве. Безсънието се отра...
Прочети повече
Кален означи, че при постоянно отнемане от сън имунитетът фрапантно понижава, хормоните на напрежението се натрупват в тялото и настава утежняване в общото положение. Друг непряк резултат е, че човек  усеща умората по-често и се нервира от най-несъществени неща. Така се стига до преяждане и появяването на наднормено тегло.

Диетолозите са на мнение, че, някои от храни съставляват основна причина за появяването на бодърствуване. Например, варено месо (пържено или на скара), домати, патладжани, консерви, мариновани краставички (както зеленчуци, по този начин и риба), също по този начин и авокадо и синьо сирене.

„ Изброените артикули постоянно съдържат в себе си тиранин. Тази аминокиселина в тялото става норепинефрин (хормон на стреса). Концентрацията й в кръвта се покачва даже и при най-малката стресова обстановка. Поради това ще се усещаме превъзбудени и ще имаме компликации при предпочитание да заспим през нощта “, сподели Кален.

Диетологът акцентира, че преди лягане също е по-добре въобще да не се ядат целина и други храни, които имат диуретични свойства.
5 витамина, които може би ви липсват, в случай че страдате от бодърствуване
Витамините и минералите са извънредно значими за пълноценния сън. Недостигът им може да докара до някои нарушавания, в това число бодърствуване...
Прочети повече
Припомняме, че напълно скоро учените обясниха за какво пандемията  заплашва с вълна от затлъстяване. Карантината може да се назова главният катализатор за процеса на затлъстяване.

Учените са намерили нова причина за затлъстяване при дамите. Става ясно, че съществува значим фактор, поради който  дамите стартират да напълняват, а точно самотата и неналичието на обществена интензивност. Ето за какво самотните дами по-често са с прекалено тегло.

Стана известно и кои здравословни храни с омега-3 ще ви спомага в отслабването. Както споделят лекарите, в тялото на доста хора няма задоволително полиненаситени омега-3 мазнини - тъй като нито един орган не може да ги създава. Ето за какво се предлага засилена консумация на орехи, мазна риба и ленено масло. Не пропускайте да включите комплицирани въглехидрати в ежедневното си меню. Те са доста по-полезни спрямо простите. Най-добрите източници на този тип въглехидрати са пастата от твърда пшеница, пълнозърнест самун, овесени ядки и елда.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР