Известният британски историк Иън Кършоу смята, че руската нападателна война

...
Известният британски историк Иън Кършоу смята, че руската нападателна война
Коментари Харесай

Британски историк: До половин година войната в Украйна ще приключи

Известният английски историк Иън Кършоу счита, че съветската нападателна война против Украйна ще завърши до лятото, написа. Ето какви са причините му.

" През пролетта ще забележим дали украинската войска благодарение на Запада ще е подготвена за нова атака, с която да изтласка нападателите от своя територия. Ако това стане факт, още напролет или лятото ще се открие път за едно или друго решение на спора ", сподели известният английски историк в изявление за вестник " Зюддойче Цайтунг ".

" Степента на изтощение и за двете страни е мъчно търпима "

Сегашната " степен на военно изтощение " и за двете страни е " мъчно търпима ", споделя още Кършоу. Затова той допуска, че военните дейности няма да се проточат прекомерно дълго и ще приключат за половин година.

Вестник " Берлинер Цайтунг " цитира английския историк с думите: " Руският президент Владимир Путин се докара до състояние, за което в никакъв случай не е предполагал, че е допустимо. Сега той води война, която няма по какъв начин да завоюва, и която е доста скъпа и нездравословна ".
Според Кършоу би трябвало да се изчака и види в какво положение са въоръжените сили на двете воюващи страни в края на тази зима. " За Украйна това ще е доста сложна зима, само че, несъмнено, и за доста руснаци. "

Путин и Русия са изолирани

Войната на Путин против Украйна ще има доста дълготрайни последствия за Москва, споделя по-нататък Кършоу. " Русия в този момент е изолирана, изключително в Европа. В този смисъл решението да се нахлуе в Украйна ще коства прекомерно скъпо на Москва. Това решение трансформира Европа – по какъв начин тъкмо – към този момент не може да се предскаже ", твърди 79-годишният английски историк.

Войната изисква нова енергийна политика

Отсега обаче е ясно, че войната постанова нуждата от нова енергийна политика и води до криза, споделя той в умозаключение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР