Известният автор на Сапиенс Ювал Харари призна, че е разрешил

...
Известният автор на Сапиенс Ювал Харари призна, че е разрешил
Коментари Харесай

Ювал Харари призна, че е одобрил цензуриран руски превод на книгата си

Известният създател на " Сапиенс " Ювал Харари призна, че е разрешил в съветския превод на последната му книга " 21 урока за 21 век " сериозен откъс за Владимир Путин да бъде сменен с сериозен откъс за Доналд Тръмп. Той изяснява, че в противоположен случай съветската цензура нямало да разреши да разгласява истинския текст. В резултат на това той въпреки всичко предпочел книгата му да бъде издадена на съветски, а за сменения откъс твърди, че в последна сметка задачата му била да показа посланието си за подправените вести.

В главата " Постистина " на англоезичното издание на " 21 урока за 21 век " се съдържа следният абзац:

" По подобен метод, в края на февруари 2014 година съветски подразделения в униформи без опознавателни знаци навлязоха в Украйна и окупираха основни обекти в Крим. Руското държавно управление и персонално президентът Владимир Путин неведнъж отхвърлиха съществуването на съветски войски и твърдяха, че това са спонтанни " групи за самоотбрана ", сдобили се от локалните магазини с екипировка, която наподобява като съветска....Когато правеха сходни нелепи изявления, Путин и хората му знаеха доста добре, че лъжат. "

В съветското издание този абзац отсъства и е напълно сменен със следния:

" Главният провинен, несъмнено, е Доналд Тръмп. По данни на в. " Вашингтон пост ", президентът Доналд Тръмп е направил над 6000 подправени обществени изявления за интервала след встъпването си в служба. В тирада, произнесена през май 2018 година, от 98 фактологични изказвания на Тръмп, 76 са били неверни, въвеждащи в подвеждане или такива, които не се базират на никакви доказателства. В отговор Търмп и последователите му непроменяемо дефинират " Вашингтон пост ", " Ню Йорк Таймс ", Си Ен Ен и други медии като " лъжливи " и ги упрекват в разпространяването на " подправени вести " за да дискредитират президента Тръмп. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР