Известни столични крадци са задържани по време на поредния им

...
Известни столични крадци са задържани по време на поредния им
Коментари Харесай

Хванаха известни столични крадци по време на поредния им удар в Пазарджик

Известни столични крадци са арестувани по време на следващия им удар от пазарджишки криминалисти. Акцията е извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик подкрепени от сътрудниците им от полицейски сектор „ Изток” в регионалния град и екипи на бранш „ Специални тактически дейности “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. За триумфа на реализацията било належащо значително време и целенасочена усърдна работа.

По предписание на шефа на ОДМВР-Пазарджик през месец май били подхванати дейни дейности от структурите на регионалната дирекция за противопоставяне и предварителна защита на домовите обири и кражбите от офиси на компании.

Така при провеждането на оперативните действия в полезрението на криминалистите попаднали трима столичани на възраст 48, 49 и 54 години. Мъжете били с голям брой престъпни регистрации, известни на органите на реда, като създатели на взломни обири от жилища и касоразбивания. Апашите били извънредно внимателни и преди да подхващат кражбата деликатно проучвали жертвите си.

Било открито, че вниманието на гастрольорите е привлечено от къща, благосъстоятелност на 45-годишна жена от Пазарджик.



Късно вечерта в петък те пристъпили към деяние и под прикритието на нощната мрачевина създали опит да отворят входната врата на жилището на жертвата. Тогава били атакувани от екипи на бранш „ Специални тактически дейности “ при ОДМВР-Пловдив и пазарджишките криминалисти. Заедно с тях е арестуван и 22-годишен мъж от Пазарджик. Той подпомагал групата с информация за местоположението на жилището, за типа и количеството на намиращите се в него полезности и пари.

При направените персонални обиски на апашите и на употребения от тях лек автомобил са открити мобилни телефони, заготовки на ключове, тръбен ключ, щанга вид „ кози крак” и ръкавици. И четиримата са арестувани в ареста на РУ-Пазарджик за период от 24 часа.

Продължава работата по изясняване и документиране на незаконната им активност освен на територията на регионалния град, само че и в целия район. Спрямо тях се води досъдебно произвеждане под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР