Известната в Египет телевизионна водеща Рихам Саид е отстранена за

...
Известната в Египет телевизионна водеща Рихам Саид е отстранена за
Коментари Харесай

Телевизионна водеща в Египет е отстранена от ефир заради изказване за пълните хора

Известната в Египет телевизионна водеща Рихам Саид е отстранена за една година от ефир поради неин коментар за цялостните хора, който бил унизителен. Това решение е взел Висшият съвет по контролиране на медиите в Египет, оповестява арабската сателитна телевизия Sky News Arabia.

Неотдавна в едно от младежките излъчвания Рихам Саид се изказала много внезапно по адрес на цялостните египтянки. Най-силно са били наранени дамите, страдащи от затлъстяване, които Саид нарекла „ тежест за фамилията и страната ”, „ мъртви ”, „ некрасиви ” и „ без хоризонт да се омъжат ”.
 
Popular Egyptian TV host, Riham Saeed, was banned for 1 year after complaints were made regarding her 'insulting comments' about overweight people
ريهام سعيد#
— Arab News (@arabnews)

Невъздържаната рецензия на водещата провокирала вълна от неодобрение в египетското общество. Рихам Саид била упрекната в расизъм, тормоз и пренебрежение към хората. Било й припомнено, че огромна част от популацията на Египет не живее богато и не може да си разреши нито качествена храна, нито скъпоструващо лекуване от заболявани я, в това число предизвикващи затлъстяване.

Стройната екранна хубавица била принудена да се оправдава. На своята страница в обществените мрежи Саид изразила удивление поради голямото отрицание. „ Преиначиха думите ми ”, декларира тя и изяснява, че не е имала желание да се подиграва с пълнотата и да я осъжда, а да изясни, какви рискове крие тя за здравето. Водещата споделя, че самата тя е страдала от наднормено тегло, само че една инцидентна среща изцяло трансформирала отношението й към живота и й помогнала да построи стройна фигура.

Според статистиката, Египет е на едно от първите места по брой на поданици, страдащи от разнообразни форми на затлъстяване (около 40% от населението), както и от болести, свързани с нарушена обмяна на веществата. Една трета от децата в Египет на възраст до 18 години имат проблеми с наднормено тегло . Годишно по здравна рекомендация в страната се вършат към 30 000 липосукции.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР