Известната аукционна компания Сотбис се готви да пусне на търг

...
Известната аукционна компания Сотбис се готви да пусне на търг
Коментари Харесай

Продават на търг портрети на османски султани от 16. век, от...

Известната аукционна компания Сотбис се готви да пусне на търг поредност от творби на изкуството, както и портрети на османски султани, открити на тавана на имение в Шотландия, заяви новинарският уебсайт Т24.

Портретите включват тези на Сюлейман Великолепни, Баязид I и Баязид II, това е поредност портрети събрани от Паоло Джовио, италиански историк от епохата на Ренесанса и биограф от 16-ти век, се споделя в известието.

Джиовио построява музей при езерото Комо особено, с цел да ги приюти. Сотби осведоми, че серията Джиовио с времето е развалена и някои от творбите са копия, направени за Козимо I де` Медичи, вторият херцог на Флоренция, сред 1552 и 1568 година във видния музей изложба Уфици във Флоренция на Италия.



Аукционната къща дава детайлности за историята на картините: " Тези портрети евентуално са купени от Уилям Кер (1605-75), третия граф на Лотян, и те са били изложени във Великата зала на Абатството Нюбатъл от 17-ти до началото на 20-ти век. "

Портретите, чиято приблизителна стойност е 50 000-70 000 английски лири, са „ необикновено изобретение “, заяви ръководителя на Сотбис в Шотландия Дейвид Макдоналд.

Портретите ще бъдат пуснати на онлайн търг на 20 януари, в тазгодишната Royal & Noble Sale, се споделя в известието.


Рядък портрет на османския султан Сюлейман Великолепни беше продаден за 481 000 $ на търг в Лондон през април предходната година, заяви държавната Анадолска организация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР