Известната актриса Виолета Донева е била открита мъртва в жилището

...
Известната актриса Виолета Донева е била открита мъртва в жилището
Коментари Харесай

Откриха мъртва актрисата Виолета Донева, по тялото е имало следи от насилие

Известната актриса Виолета Донева е била открита мъртва в жилището си в столичния кв. " Изток " преди дни. При осъществения първичен оглед криминалистите са открили, че по тялото на 79-годишната жена има следи от принуждение, оповестиха за Dir.bg от Столичната дирекция на полицията.

Сигналът е подаден на тел. 112 на 22 октомври, събота, и още същия ден е известена и Софийската градска прокуратура. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като представителят на СГП прокурор Десислава Петрова изясни, че наблюдаващият прокурор е забранил изнасянето на повече информация все още. 

По неофициални данни тялото на Виолета Донева е открито, откакто няколко дни старата актриса не е отговаряла на телефонни позвънявания, а съседи не са я забелязвали да излиза от жилището си. Наложило се е вратата на жилището да бъде разрушена.

Назначени са голям брой експертизи, работата на проверяващите продължава.

Виолета Кирилова Донева е родена на 7 септември 1943 година в Петрич. През 1966 година приключва ВИТИЗ със компетентност актьорско майсторство. Първият й брачен партньор е Людмил Стайков, който е режисьор и на кино лентата " Обич ", трансформирал Донева в легенда. Създаден по романа " Обич " на Александър Карасимеонов, в лентата на красивата Виолета партнира Стефан Данаилов.

Донева и Стайков имат един наследник, а по-късно се развеждат. Актрисата се омъжва повторно за баскетболиста Атанас Грънчаров. 

Работи най-дълго във Военния спектакъл - от 1967 до 1993 година, а по-късно и в общински спектакъл " Възраждане " и Театър 199. От 2008 до 2010 година е шеф на Театър " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР