Известна турска певица бе осъдена на 10 месеца затвор за

...
Известна турска певица бе осъдена на 10 месеца затвор за
Коментари Харесай

Певица получи 10 месеца затвор за обида на Ердоган

Известна турска певица бе наказана на 10 месеца затвор за засегнатост на президента Реджеп Тайип Ердоган по време на осъществяване през 2016 г, съобщи Ройтерс, цитирайки в. „ Хюриет “.

Зухал Олджай бе упрекната, че трансформирала текста на една от песните си, като вкарала името на Ердоган в нея и до момента в който пеела, го съпроводила с афектиран жест с ръка.

Видеозапис от осъществяването сподели, че промененият текст е следният: „ Реджеп Тайип Ердоган, всичко е празно, всичко е неистина, животът ще свърши някой ден и ще кажеш: Аз имах фантазия “.

В показанията си Олджай отхвърли обвиняванията, казвайки, че употребила името на Ердоган, тъй като пасвало на римата и нямала „ скрити или други претекстове, целящи засегнатост “. А жестът ѝ с ръка бил ориентиран към човек от публиката.

Певицата и преди е наказвана - с санкция от 10 620 лири ($2708) за засегнатост на служител през 2010 година, показва държавната Анадолската организация.

Обидата на президента в Турция е закононарушение, което се санкционира с до 4 години затвор.

Адвокати на Ердоган, който е преобладаваща фигура в турската политика от над 15 години, заведоха над 1800 каузи по този член от Наказателния кодекс, в това число против карикатуристи, някогашна Мис Турция и възпитаници. Баскетболистът в американската НБА Енеш Кантер също е съден задочно за засегнатост на президента.

След несполучливия опит за прелом през лятото на 2016 година Ердоган съобщи, че отдръпва исковете по висящи каузи, само че по-късно се появиха няколко нови случая.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР