Известна ни е любовта на холандците към велосипедите. Славата им

...
Известна ни е любовта на холандците към велосипедите. Славата им
Коментари Харесай

Този град няма улици

Известна ни е любовта на холандците към велосипедите. Славата им се носи и поради извънредно дребния брой коли на глава от популацията, а до 2030 година се надяват да станат страната без нездравословни излъчвания от коли.

На фона на всичко това съществуването на градче в Холандия, което даже няма улици, а единствено канали, не е изненадващо.

 Снимка 358027

Гетоорн се намира на час и половина североизточно от Амстердам и има едвам 2600 поданици. Те обаче си живеят като в приказка - къщите, магазините, заведенията за хранене и всевъзможни публични здания са свързани между тях само с канали с обща дължина 88 км. Някои от домовете са налични само с лодка, до момента в който до други може да стигнете по многочислените мостчета.

 Снимка 358028

" Холандската Венеция " е изключително известна туристическа дестинация - близо 200 хиляди китайски туристи посещават Гетоорн всяка година и оживяват другояче тихото градче.

Холандците обаче са толерантни хора и не се сърдят - даже употребяват известността, с цел да създадат акция то да влезе в интернационалната версия на " Монополи ". И съумяват - може да намерим Гетоорн на картата на играта, паралелно с тези само че Лондон, Ню Йорк и Токио.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР