Известен руски всекидневник публикува на уебсайта си аудиосъобщение, което твърди,

...
Известен руски всекидневник публикува на уебсайта си аудиосъобщение, което твърди,
Коментари Харесай

Скрипал оставил съобщение на телефонния секретар на племенницата си

Известен съветски ежедневник разгласява на уеб страницата си аудиосъобщение, което твърди, че е направено от някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според таблоид "Московский комсомолец " 30-секундният запис е известие, оставено от Скрипал на телефонния секретар на племенницата му Виктория, която живее в Русия. Той й се обадил на 9 май по случай Деня на успеха над нацистите през Втората международна война.

"При мен всичко е обикновено. При Юлечка също ", споделя той, имайки поради щерка си Юлия, с която бяха открити в безсъзнание на 4 март 2018 година в британския град Солсбъри.

Оттогава Сергей Скрипал не е виждан и не се е изявявал обществено.

"Искам да схвана вие по какъв начин сте ", прибавя 67-годишният Скрипал, някогашен полковник в съветското разузнаване, наказан за шпионаж в интерес на Обединеното кралство.

Според изданието това е вторият път, в който Скрипал се обажда на Виктория. Първият път е бил преди няколко дни, откакто брачният партньор й е бил ударен на улицата от мъж, обвинил го, че е обвързван с двойния сътрудник.

Обединеното кралство упреква Русия, че стои зад отравянето на Скрипал, а Москва отхвърля тези "недопустими обвинявания ".

Няколко дни преди аудиосъобщението, племенницата на Скрипал - Виктория Скрипал, беше пребита. Тя описа и аргументите за побоя над нея и нейния брачен партньор. Инцидентът е станал в град Ярославъл, Ярославска област. Съпругът на Виктория бил атакуван от някогашния ръководител на Асоциацията на притежателите на жилища, който бил свален от поста. Тя тръгнала да пази мъжа си, само че и тя е станала цел на бияча.

Виктория Скрипал разкри, че не за първи път въпросното лице я наскърбява и атакува. По време на заседание на членовете на асоциацията мъжът почнал да ги наскърбява, а съгласно Виктория причина за обидите е активността на Сергей Скрипал.

Бившият съветски сътрудник съобщи имената на свои сътрудници на западното разузнаване, след което избяга зад граница. През предходната година във Англия беше изработен опит за убийството на Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР